Пропустити навігацію

50 ТИСЯЧ БУКОВИНЦІВ ВЖЕ КОРИСТУЮТЬСЯ ЕЛЕКТРОННИМИ ТРУДОВИМИ КНИЖКАМИ

eettkk 300x225 - 50 ТИСЯЧ БУКОВИНЦІВ ВЖЕ КОРИСТУЮТЬСЯ ЕЛЕКТРОННИМИ ТРУДОВИМИ КНИЖКАМИВ Україні триває перехід до ведення обліку трудової діяльності в електронній формі, яка стане обов’язковою для усіх з 10 червня 2026 року. Електронна трудова книжка – це надійний спосіб збереження документа, зручний доступ до внесеної до нього інформації та можливість її корегування.
Сучасна система обліку трудової діяльності дає змогу працівнику будь-коли перевірити свій страховий стаж, бути впевненим, що роботодавець за нього вчасно та в повному обсязі сплачує страхові внески, а в майбутньому – автоматично вийти на пенсію без візиту до Пенсійного фонду.
На початок 2024 року страхувальники та застраховані особи Чернівецької області подали, а органи Пенсійного фонду України оцифрували паперові трудові книжки 50 тисяч або 38% застрахованих осіб Чернівецької області.
Зокрема, впродовж 2023 року від страхувальників та застрахованих осіб через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України надійшло 26 085 звернень щодо оцифрування документів про стаж. Окрім того, під час опрацювання звернень осіб за призначенням/перерахунком пенсії було сформовано 20 480 дочірніх звернень щодо оцифрування документів про стаж.
До 10 червня 2026 року страхувальникам та застрахованим особам Чернівецької області необхідно забезпечити оцифрування паперових трудових книжок 80 тисяч або 62% застрахованих осіб області.
Подбайте про зручний облік своїх трудових відносин з роботодавцем, подайте у Пенсійний фонд для оцифрування свої трудові книжки або спонукайте зробити це вчасно свого роботодавця!
Як швидко і зручно сформувати електронну трудову книжку дивіться за посиланням:
background Layer 1