Пропустити навігацію

ПОНАД ДВІ ТРЕТИНИ БУКОВИНСЬКИХ ПЕНСІОНЕРІВ ОТРИМУЮТЬ ПЕНСІЇ ЧЕРЕЗ БАНКІВСЬКІ УСТАНОВИ

1 4 300x225 - ПОНАД ДВІ ТРЕТИНИ БУКОВИНСЬКИХ ПЕНСІОНЕРІВ ОТРИМУЮТЬ ПЕНСІЇ ЧЕРЕЗ БАНКІВСЬКІ УСТАНОВИНа Буковині понад 206 тисяч пенсіонерів, 140 тисяч з них, що становить 68% загальної кількості, отримують пенсію в банках.
 
Вибору краянами такого способу отримання виплат сприяють численні переваги банківського обслуговування. Банки здійснюють виплату пенсій безкоштовно, у зв’язку з цим заощадження пенсійних коштів, які додатково спрямовуються на виплату пенсій, у 2023 році становила 171,3 мільйона гривень, що на 36,7 мільйона гривень більше показника 2022 року.
 
Пенсіонер має змогу самостійно обрати банківську установу, в якій йому зручно отримувати пенсію, беручи до уваги умови обслуговування та зручне місце розташування. З допомогою банківською картки пенсіонер може розраховуватися за товари у будь-якому магазині, адже тепер усі вони зобов’язані здійснювати розрахунки через касові апарати.
 
Окрім того, одержувачі пенсій через банки отримують ще одну перевагу. Якщо пенсіонер, виплату пенсій якому здійснює поштове відділення, з тих чи інших причин не зміг отримати пенсію до 25-го числа, то невиплачені кошти він зможе отримати лише наступного місяця. «Банківські» пенсійні кошти залишаються доступними у будь-який момент після їх надходження на банківський рахунок (картку).
 
Для одержання пенсії у банку пенсіонеру потрібно подати до територіального відділення Пенсійного фонду відповідну заяву, у якій зазначити номер відкритого в банку рахунку. Таку заяву можна залишити у відділенні банку і його працівники передадуть її Пенсійному фонду.
 
Пенсіонер у будь-який час може відмовитися від послуг одного банку на користь іншого або ж знову перейти на обслуговування у відділення пошти. Право вибору щодо способу виплати пенсії завжди залишається за пенсіонером.
background Layer 1