Пропустити навігацію

СТЯГНЕННЯ БОРГІВ ЗІ СПЛАТИ СТРАХОВИХ ВНЕСКІВ – ЗАХИСТ ПРАВ ГРОМАДЯН

Foto DVS 300x225 - СТЯГНЕННЯ БОРГІВ ЗІ СПЛАТИ СТРАХОВИХ ВНЕСКІВ - ЗАХИСТ ПРАВ ГРОМАДЯНПитання стягнення боргів із платежів до Пенсійного фонду обговорили на спільній нараді фахівців Сторожинецького відділу обслуговування громадян №4 (сервісного центру) Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області та Сторожинецького  відділу  державної виконавчої служби в Чернівецькій області Західного міжрегіонального  управління Міністерства юстиції.

Керівник Сторожинецького сервісного центру Валентина БЕЗВЕРХНЯ звернула увагу, що станом на 1 березня цього року борг ВАТ «Агроремтранссервіс» зі  сплати пільгових пенсій становить 40,2 тис. гривень, а ТОВ «Кодру» заборгувало майже 47 тисяч гривень страхових внесків. Обидва підприємства перебувають в стані припинення, ТОВ «Кодру» проходить процедуру визнання банкрутства. До боржників вже здійснювалися спільні виїзди, їм направлено виконавчі листи – повідомлення про стягнення заборгованості. Вона наголосила, що несплата страхових внесків позбавляє працівників  підприємства-боржника страхового стажу, і, як результат, в подальшому збільшує строк виходу на пенсію, зменшує розмір пенсійних виплат. Головним у такій ситуації є обов’язок пенсійників та державних виконавців забезпечити виконання судових рішень та захистити права громадян. 

Начальник   Сторожинецького  відділу  державної виконавчої служби в Чернівецькій області   Західного міжрегіонального  управління  Міністерства юстиції  Олександр ТОДОРЧУК звернув увагу на проблемні питання,  що виникають під час виконання заходів зі стягнення коштів з економічно неактивних боржників.

За результатами наради розробили дорожню карту спільних дій, які дозволять погасити борги перед Пенсійним фондом, в тому числі зі сплати страхових внесків, що дозволить дорахувати страховий стаж працівникам.

background Layer 1