Пропустити навігацію

ДОСТУПНО ПРО ДОБРОВІЛЬНЕ ПЕНСІЙНЕ СТРАХУВАННЯ

20240327 095926 e1711617348919 300x300 - ДОСТУПНО ПРО ДОБРОВІЛЬНЕ ПЕНСІЙНЕ СТРАХУВАННЯТелефонну пряму лінію на тему «Про порядок здійснення доплати до мінімального страхового внеску та добровільне пенсійне страхування» провела заступниця начальника відділу забезпечення наповнення бюджету фінансово – економічного управління Ольга КУЗЬМУК-НІКУЛІНА.

Під час спілкування надала роз’яснення щодо можливостей зарахувати неповні місяці роботи до страхового стажу, як повні. Тобто ще до настання пенсійного віку людина може «докупити» страховий стаж, якого не вистачає для призначення пенсії. Також розповіла про особливості спрощеного механізму добровільної участі громадян у системі пенсійного страхування, який дозволяє впливати на розмір майбутньої пенсії.

Ольга КУЗЬМУК-НІКУЛІНА звернула  увагу, що добровільно сплачувати страхові внески  можна лише на користь особи, яка ще не отримує пенсію.

Важливо знати й те, що у зв’язку зі зростанням мінімальної заробітної плати до 8000 гривень розмір мінімального страхового внеску, який необхідно сплатити для зарахування одного місяця страхового стажу,  з 1 квітня 2024 року  збільшується до 1760 гривень.

Пенсійна служба області завжди на зв’язку з громадськістю, відкрита для живого спілкування і зворотного зв’язку.

Стежте за нашими анонсами, звертайтесь із своїми запитаннями – допоможемо розібратись в усіх складнощах.

background Layer 1