Пропустити навігацію

ФАХОВІ РОЗ’ЯСНЕННЯ ПИТАНЬ ПЕНСІЙНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ І ПРИЗНАЧЕННЯ СУБСИДІЙ НАДАЛИ ПРАЦІВНИКАМ ТА ПІДОПІЧНИМ ЦЕНТРУ СОЦІАЛЬНОГО ОБСЛУГОВУВАННЯ “ТУРБОТА”

11 37 300x240 - ФАХОВІ РОЗ'ЯСНЕННЯ ПИТАНЬ ПЕНСІЙНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ І ПРИЗНАЧЕННЯ СУБСИДІЙ НАДАЛИ ПРАЦІВНИКАМ ТА ПІДОПІЧНИМ ЦЕНТРУ СОЦІАЛЬНОГО ОБСЛУГОВУВАННЯ "ТУРБОТА"Черговий інформаційно-роз’яснювальний захід з питань пенсійного та соціального забезпечення провела заступник начальника управління – начальник відділу обслуговування громадян №3 управління обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області Світлана ПИЛИПКО для колективу та підопічних Чернівецького комунального центру соціального обслуговування “Турбота”.
 
Представниця Пенсійного фонду ознайомила присутніх із законодавчими засадами пенсійного забезпечення, умовами нарахування пенсій різних видів та перерахунків, в тому числі проведених у зв’язку зі зміною розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. Відповіла на індивідуальні запитання щодо умов виходу на пенсію за віком, головних чинників, які справляють вплив на формування розміру пенсійної виплати, назвала необхідну для призначення пенсії кількість років страхового стажу, повідомила про встановлення компенсаційних виплат пенсіонерам при досягненні певного віку.
 
Поінформувала також про умови призначення житлових субсидій, порядок їх розрахунку, перелік категорій громадян, яким належить зазначений вид державної допомоги, а також способи подання звернень.
 
Привернула увагу до зручності використання електронних послуг вебпорталу Пенсійного фонду України, нагадала про інші дистанційні шляхи з’ясування питань пенсійного та соціального забезпечення – за телефонами гарячих ліній, через популярні відеосервіси Viber і Skype, контактні номери яких вказані на сторінці Головного управління в соцмережі Facеbook. Порекомендувала стежити за новинними стрічками інформаційних вебресурсів пенсійної служби, щоб завжди бути в курсі актуальної та корисної інформації. Роздала інформаційні матеріали та запевнила, що пенсійна служба постійно відкрита для комунікації з громадськістю і оперативного надання необхідної інформації та послуг.
 
12 5 1024x683 - ФАХОВІ РОЗ'ЯСНЕННЯ ПИТАНЬ ПЕНСІЙНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ І ПРИЗНАЧЕННЯ СУБСИДІЙ НАДАЛИ ПРАЦІВНИКАМ ТА ПІДОПІЧНИМ ЦЕНТРУ СОЦІАЛЬНОГО ОБСЛУГОВУВАННЯ "ТУРБОТА"
 
 
13 3 1024x683 - ФАХОВІ РОЗ'ЯСНЕННЯ ПИТАНЬ ПЕНСІЙНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ І ПРИЗНАЧЕННЯ СУБСИДІЙ НАДАЛИ ПРАЦІВНИКАМ ТА ПІДОПІЧНИМ ЦЕНТРУ СОЦІАЛЬНОГО ОБСЛУГОВУВАННЯ "ТУРБОТА"
background Layer 1