Пропустити навігацію

ДОТРИМАННЯ ПРАВИЛ ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ – ГОЛОВНА УМОВА ЗАПОБІГАННЯ НАДЗВИЧАЙНИМ СИТУАЦІЯМ ТА ЇХ НАСЛІДКАМ

11 59 300x146 - ДОТРИМАННЯ ПРАВИЛ ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ - ГОЛОВНА УМОВА ЗАПОБІГАННЯ НАДЗВИЧАЙНИМ СИТУАЦІЯМ ТА ЇХ НАСЛІДКАМЗнання та дотримання законодавчих вимог щодо цивільного захисту, пожежної безпеки й питань охорони праці є визначальною складовою організації роботи колективу Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області. З метою вдосконалення та перевірки знань державними службовцями правил безпеки і охорони праці постійно вживається комплекс заходів у вигляді навчальних занять, семінарів, тренінгів, тестувань, в тому числі за участі представників ДСНС, методистів Центру цивільного захисту та інших відповідальних структур.
 
В рамках Тижневика знань основ безпеки життєдіяльності, приуроченого до Всесвітнього дня охорони праці, курс навчальних семінарів на тему “Організація забезпечення виконання завдань цивільного захисту” провела для керівників та заступників начальників структурних підрозділів Головного управління викладач-методист Навчально-методичного Центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Чернівецької області, лейтенант служби цивільного захисту Наталія ЗАГАРЮК.
 
Зосередивши увагу слухачів на важливості забезпечення надійної системи захисту життя і здоров’я працівників, яка базується на функціонуванні належних умов охорони праці та контролі за безумовним дотриманням правил безпеки, представниця Навчально-методичного Центру поінформувала про порядок дій в умовах загрози чи виникнення надзвичайних ситуацій з метою зниження людських, матеріальних і фінансових втрат за їх наслідками; озвучила головні аспекти координації дій органів управління та сил цивільного захисту у разі загрози і виникнення надзвичайних ситуацій. Наголосила на необхідності перевірки знань та навичок запобігання можливим ризикам та загрозам для людського життя і здоров’я, відзначила актуальність утвердження в державних органах культури безпеки праці та популяризації відповідної позиції в трудових колективах, серед населення територіальних громад.
 
Ознайомила з організаційно-методичними вказівками для використання керівниками суб’єктів забезпечення цивільного захисту різного рівня, зокрема для організації відповідної роботи посадових осіб органів управління та фахівців, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту. Надала детальні відповіді на запитання учасників заходів. Проведені за результатами занять оцінкові тестування засвідчили високий рівень знань державними службовцями Головного управління законодавчих вимог з питань цивільного захисту та вмінь практичного їх застосування в організації робочих процесів.
 
12 9 - ДОТРИМАННЯ ПРАВИЛ ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ - ГОЛОВНА УМОВА ЗАПОБІГАННЯ НАДЗВИЧАЙНИМ СИТУАЦІЯМ ТА ЇХ НАСЛІДКАМ
background Layer 1