Пропустити навігацію

ВИПЛАТА ПЕНСІЙ ПЕНСІОНЕРАМ ІНОЗЕМНИХ ДЕРЖАВ

Pensiyi inozem 300x225 - ВИПЛАТА ПЕНСІЙ ПЕНСІОНЕРАМ ІНОЗЕМНИХ ДЕРЖАВЗдійснення пенсійних виплат пенсіонерам іноземних держав, які проживають в Україні, відбувається на підставі міжнародних договорів коштом цих іноземних держав.
 
Виплати таких пенсій Пенсійний фонд проводить щоквартально, відповідно до наявних відомостей (прізвище, ім’я, по батькові та адреса пенсіонера, розмір пенсії, розмір доплати, сума виплати в національній валюті із зазначенням актуального курсу продажу іноземної валюти). Тому за виникнення змін персональних даних пенсіонерам важливо оперативно повідомляти про це органи Пенсійного фонду та надати підтверджуючі документи.
 
Після одержання фінансів та відомостей на виплату пенсії органи Пенсійного фонду сповіщають пенсіонерів, яким виплата пенсії здійснюватиметься вперше, про необхідність відкриття поточного рахунку в банку для зарахування коштів. Виплата здійснюється через банки, в яких за згодою одержувачів відкриті поточні гривневі рахунки. В Чернівецькій області виплати пенсіонерам іноземних держав здійснюють Райффайзен банк та Ощадбанк.
 
Одержувач іноземної пенсії має звернутись до органу Пенсійного фонду із заявою на виплату пенсії, долучивши до неї копію паспорта, ідентифікаційного коду та довідку про реквізити банківського рахунку.
 
Для отримання іноземної пенсії пенсіонер зобов’язаний не пізніше першого числа третього місяця кварталу надати до територіального органу Пенсійного фонду підтвердження фактичного місця проживання.
 
Після проведення фінансування пенсіонерам надсилають SMS-повідомлення про дату зарахування коштів.
 
Наразі Головне управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області виплачує пенсію пенсіонерам Латвії, Естонії, Литви та Болгарії. Також в області є пенсіонери, які отримують виплати з Португалії, Іспанії, Чехії, Словаччини, Польщі та Угорщини, однак ці пенсії виплачуються безпосередньо зазначеними країнами.
 
У І кварталі 2024 року в Чернівецькій області виплачено іноземні пенсії 62 громадянам в обсязі 1,1 млн грн.
background Layer 1