Пропустити навігацію

Буковинська молодь навчає людей старшого покоління користуватись електронними послугами пенсійної служби

Sokyr volonte ruh 300x225 - Буковинська молодь навчає людей старшого покоління користуватись електронними послугами пенсійної служби

 

Представники молодого покоління активно відгукнулись на заклик пенсійної служби до волонтерського руху з надання допомоги літнім людям в оволодінні електронними технологіями.  Роз’яснюючи переваги отримання інформації за допомогою Інтернет-ресурсів, школярі та студенти навчають представників старшого покоління навичкам їх використання для  оперативного  доступу до потрібної інформації з пенсійного забезпечення, показують, наскільки це зручно і просто.

Учениця 10 класу  Коболчинської загальноосвітньої  школи І-ІІІ ступенів Сокирянського району Богдана Лазаренко провела навчально-роз’яснювальні бесіди з місцевими пенсіонерами, завітавши до їхніх осель. Школярка пояснила старшим людям, що користуватись електронними послугами дуже легко і просто, а головне – корисно, адже в такий спосіб можна оперативно віднайти потрібну інформацію та відповіді на актуальні запитання, переглянути персональні дані на Веб-порталі Пенсійного фонду тощо. Богдана показала як зареєструватись на цьому електронному сервісі та створити «Особистий кабінет», яким чином замовити і роздрукувати потрібні документи з підтвердженням QR-кодом та отримати іншу інформацію.   Розповіла про зручний спосіб оперативного інформування з питань пенсійного забезпечення за допомогою СМС-повідомлень пенсійної служби та пояснила як налаштувати цю послугу.

Літні люди з цікавістю сприйняли почуту інформацію та висловили школярці вдячність за доброзичливе ставлення і корисну науку.

background Layer 1