Пропустити навігацію

Михайло Романів наголосив на важливості роботи з легалізації трудових відносин

Kolegiya CHernivtsi 300x210 - Михайло Романів наголосив на важливості роботи з легалізації трудових відносин

 

На засіданні колегії за підсумками роботи Головного управління Пенсійного фонду в  Чернівецькій області за 9 місяців 2018 року очільник пенсійної служби Буковини відзначив проведену роботу з легалізації зайнятості. В результаті взаємодії з органами влади, контролюючими органами та соціальними партнерами в області легалізовано працю 8,7 тисячі найманих працівників та фізичних осіб-підприємців, що дозволило залучити понад сім мільйонів єдиного внеску, в тому числі більше шести мільйонів – до бюджету Фонду.

Наголосивши на важливості питання офіційного працевлаштування й прозорої виплати заробітків як запоруки соціального захисту застрахованих осіб та їх гідного пенсійного забезпечення, Михайло Романів акцентував увагу на необхідності продовження роботи в цьому напрямку та пошуку найбільш ефективних форм роз’яснювальних заходів з населенням краю. Керівник Головного управління зауважив на потребі залучення якомога ширшого кола населення до числа користувачів Веб-порталу Пенсійного фонду, що дає змогу найманому працівнику контролювати дотримання роботодавцем вимог трудового законодавства, своєчасної та повномірної сплати ним страхових внесків, що є обов’язковою умовою зарахування страхового стажу.

Михайло Романів зазначив, що мінімізація чи несплата недобросовісними роботодавцями страхових внесків справляє негативний вплив не тільки на пенсійні перспективи працівників, а й на забезпечення їх соціального захисту, гарантованого державою, у вигляді надання оплачуваних відпусток, оплати періодів тимчасової непрацездатності,  відпусток по догляду за дитиною, інших виплат і допомог. Отож задля забезпечення належного соціального захисту прав застрахованих осіб і гідного їх пенсійного забезпечення необхідно докласти максимум зусиль до вирішення проблеми легалізації трудових відносин і оплати праці, наголосив очільник пенсійної служби краю.

background Layer 1