Пропустити навігацію

Пенсійна служба краю виявляє особливу увагу до літніх людей та ветеранів-чорнобильців

1212 300x225 - Пенсійна служба краю виявляє особливу увагу до літніх людей та ветеранів-чорнобильців

В рамках реалізації проекту “Тижні добрих справ – наша турбота про літніх людей” начальник Вижницького відділу обслуговування громадян Микола Бойко завітав до стаціонарного відділення притулку для людей похилого віку в с.Коритне.

Поцікавившись станом справ та самопочуття літніх людей, представник Фонду поінформував їх про складові пенсійних  виплат,  порядок виплати пенсій особам, які проживають у стаціонарному відділенні та перебувають на повному державному забезпеченні. Надав роз’яснення щодо щомісячного довічного утримання, яке обчислюється відповідно до розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

Зустрівшись з адміністрацією закладу, звернув увагу на необхідність оперативного повідомлення органів Пенсійного фонду про “рух” підопічних, а також обговорив шляхи покращення якості обслуговування пенсіонерів.

Микола Бойко закликав працівників установи та пенсіонерів стати активними користувачами електронних та мобільних послуг пенсійної служби, щоб завжди бути в курсі актуальних питань пенсійного забезпечення.

Начальник Кельменецького відділу обслуговування громадян Оксана Kelm dzvinok turboty 300x225 - Пенсійна служба краю виявляє особливу увагу до літніх людей та ветеранів-чорнобильцівКорогода  здійснила «дзвінки турботи» до громадян похилого віку.

Під час спілкування з представником Фонду пенсіонери  цікавилися новаціями в пенсійному законодавстві, ставили питання щодо можливостей перерахунку пенсії, добровільної сплати єдиного соціального внеску, доплат за понаднормовий страховий стаж.

Оксана Корогода поінформувала літніх людей про можливості електронних сервісів Пенсійного фонду і пояснила як ними користуватися, розповіла про можливість виготовлення сучасних пенсійних посвідчень електронного зразка, які поєднують функції посвідчення особи і платіжної картки, за допомогою якої можна отримувати щомісячні виплати і здійснювати розрахунки.

Посадовиця розпитала пенсіонерів про наявність тих чи інших проблем, поцікавилась своєчасністю виплати пенсій відділеннями поштового зв’язку, порекомендувала у разі виникнення запитань чи складнощів з питань пенсійного забезпечення звертатися до фахівців пенсійної служби за телефоном «гарячої» лінії або через відеозв’язок і побажала літнім людям доброго здоров’я та усіх гараздів.

Пенсіонери висловили вдячність представнику пенсійної служби за корисні консультації, виявлену турботу і приємне спілкування.

Hotyn veterany 300x166 - Пенсійна служба краю виявляє особливу увагу до літніх людей та ветеранів-чорнобильцівЗаступник начальника Хотинського відділу обслуговування громадян Альона Печерова провела зустріч з представниками громадської організації “Союз Чорнобиль”.

Фахівець пенсійної служби роз’яснила людям, які стали на заваді поширенню наслідків страшної катастрофи, порядок нарахування та перерахунку пенсій, назвала складові, які визначальним чином впливають на обчислення їх розміру. Відповіла на індивідуальні запитання та повідомила про надання пенсійною службою допомоги учасникам та ліквідаторам аварії на ЧАЕС у реалізації їх пенсійних прав, а саме, у зборі документів, необхідних для призначення й перерахунку пенсії.

Альона Печерова поінформувала чорнобильців про сучасні послуги пенсійної служби електронного формату, зокрема, розповіла про широкі можливості отримання інформації та виготовлення документів на Веб-порталі Пенсійного фонду України, пояснила порядок реєстрації на цьому сервісі та закликала присутніх долучатися до числа активних його користувачів. А також повідомила про зручний спосіб отримання актуальної інформації з пенсійного забезпечення через налаштування смс-інформування, за допомогою відозв’язку зі спеціалістами Фонду та звернення на «гарячу» телефонну лінію.

background Layer 1