Пропустити навігацію

Буковинські пенсійники надають роз’ясння актуальних питань пенсійного забезпечення людям з вадами слуху

Tov gluhyh2 300x225 - Буковинські пенсійники надають роз’ясння актуальних питань пенсійного забезпечення людям з вадами слуху

 

Донесення інформації до усіх категорій населення – одне із пріоритетних завдань пенсійної служби. З метою його виконання представники Фонду проводять зустрічі в громадських та ветеранських організаціях, трудових колективах закладів, установ та організацій, які діють на території області. Серед мешканців краю є чимало людей з особливими потребами та вадами здоров’я,  наданню необхідних роз’яснень яким пенсійники приділяють посилену увагу.

Головний спеціаліст Чернівецького відділу обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України Оксана Штифанович провела інформаційно-роз’яснювальний захід в Чернівецькій обласній організації Українського товариства глухих.

Фахівець пенсійної служби надала людям з вадами слуху роз’яснення пенсійного законодавства, механізму здійснення нарахування й перерахунків пенсій і порядку їх виплати. Зауважила на складових, які справляють визначальний вплив на обчислення розміру пенсій, зокрема, наголосила на необхідній кількості років страхового стажу для реалізації права на пенсійне забезпечення. У зв’язку зі збільшенням вимог до Tov gluhyh1 300x225 - Буковинські пенсійники надають роз’ясння актуальних питань пенсійного забезпечення людям з вадами слухутривалості необхідного страхового стажу представник Фонду наголосила на важливості офіційного оформлення трудових відносин, адже тільки за таких умов до нього зараховуються періоди роботи. Роз’яснивши негативний вплив тіньової зайнятості та зарплат «у конвертах» на майбутнє пенсійне забезпечення, Оксана Штифанович зазначила, що працівники, котрі погоджуються на такі умови, свідомо позбавляють себе не тільки гідних пенсійних перспектив, а й стабільного сьогодення і соціального захисту, гарантованого державою.

Представниця пенсійної служби області поінформувала присутніх про зручні електронні сервіси Фонду, зокрема, розповіла про можливість отримання потрібної інформації та доступу до персональних даних з реєстру застрахованих осіб щодо розміру нарахованої зарплати, сплачених внесків  і тривалості страхового стажу на Веб-порталі Пенсійного фонду. Пояснила порядок реєстрації на цьому корисному електронному сервісі та закликала приєднуватись до числа його користувачів для оперативного отримання актуальної інформації. Також порекомендувала налаштувати послугу СМС-інформування, щоб завжди бути в курсі актуальних питань пенсійного забезпечення.

background Layer 1