Пропустити навігацію

На Кельменеччині провели засідання робочої групи з легалізації зайнятості

Babyn robocha grupa LEGALIZATSIYA 300x225 - На Кельменеччині провели засідання робочої групи  з легалізації зайнятості

 

У рамках заходів з легалізації зайнятості та на виконання розпорядження Кабінету Міністрів України „Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення”, на Кельменеччині відбулося  чергове засідання робочої групи з питань легалізації, виплати заробітної плати та зайнятості населення. Захід відбувся під головуванням першого заступника голови Кельменецької РДА Ігоря Урсуляка та за участі головного державного інспектора відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці в Чернівецькій області Алли Попович. Пенсійну службу представляла начальник відділу з питань призначення та перерахунків пенсій Іванна Базюк.

На засідання були запрошені представники підприємств, організацій, установ, фермерських господарств району, фізичні особи-підприємці, найманим працівникам яких було нараховано заробітну плату нижче мінімального законодавчо встановленого розміру або яка є нижчою за середньо встановлені у галузі в області, а також тих, у кого в результаті перевірки зафіксовано використання неповного робочого дня.
Керівники підприємств, які допустили вказані порушення,  надали пояснення причин, що спонукали їх до таких дій, та поінформували про вжиття необхідних заходів з усунення порушень трудового законодавства.   Їм надані рекомендації щодо впорядкування трудових відносин з найманими працівниками, забезпечення нарахування заробітної плати не нижче мінімальної законодавчо встановленої з врахуванням кваліфікації за виконання робіт підвищеної складності, відповідно до встановлених тарифних ставок згідно з чинним законодавством.
Окрім того, поінформовано про проведення комплексних перевірок суб’єктів господарювання та підприємницької діяльності.

background Layer 1