Пропустити навігацію

Пенсійники Буковини надають фахові консультації за допомогою відеозв’язку

hotyn skajp 300x225 - Пенсійники Буковини надають фахові консультації за допомогою відеозв’язку

 

Заступник начальника Хотинського відділу обслуговування громадян (сервісного центру) Альона Печерова за допомогою відеозв’язку  надала консультації з пенсійних питань жителям села Поляна.

Громадяни, які прийшли на дистанційну консультацію отримали роз’яснення щодо умов реалізації права на призначення пенсій різних видів, перерахунку пенсій працюючим пенсіонерам з урахуванням стажу та заробітної плати. Також фахівець Фонду проінформувала осіб, які вже призначили пенсію та отримують її через Ощадбанк, про можливість виготовлення електронного пенсійного посвідчення, яке є одночасно і платіжною карточкою.

Альона Печерова розповіла громадянам про новий сервіс з надання електронних документів з підтвердженням QR-кодом для користувачів  веб-порталу ПФУ за допомогою електронного цифрового підпису. Електронний документ з QR-кодом підписаний електронним цифровим підписом Пенсійного фонду України, згідно з чинним законодавством є аналогом паперового документа, підписаного відповідальною особою органів Фонду.

Під час спілкування з фізичними особами-підприємцями села представник пен6сійної служби зосередила увагу на роз’ясненні важливості дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці та недопущення нелегальної зайнятості. Поінформувала про можливість добровільної участі в загальнообов’язковому державному соціальному страхуванні. Також  повідомила про зручні способи отримання інформації за телефонами «гарячої» лінії, через відеозв’язок зі спеціалістами та на оновленому веб-порталі Пенсійного фонду України, пояснила порядок реєстрації на цьому електронному сервісі.

background Layer 1