Пропустити навігацію

Михайло Романів провів виїзний прийом та обговорив з керівництвом Глибоцького району шляхи покращення якості обслуговування громадян

Romaniv 1 300x252 - Михайло Романів провів виїзний прийом  та обговорив з керівництвом  Глибоцького району шляхи покращення якості обслуговування громадян

 

Начальник  Головного управління Пенсійного Фонду України в Чернівецькій області Михайло Романів провів прийом громадян у приміщенні Глибоцького сервісного центру. Надав фахові роз’яснення умов призначення та порядку нарахування пенсій різних видів, назвав складові, які впливають на їх обчислення. Наголосив на визначальній ролі страхового стажу, необхідного для реалізації права на пенсійне забезпечення, та зауважив, що кожен повинен дбати про набуття стажу заздалегідь, щоб отримати після виходу на заслужений відпочинок гідну пенсію.   При цьому Михайло Романів зазначив, що страховий стаж зараховується лише за умови легального працевлаштування і сплати внесків   у розмірі, не меншому за встановлений законодавством мінімальний (сьогодні це 819,06 грн). Повідомив про можливість відстеження персональної інформації про  нараховану зарплату, сплачені внески та зарахований стаж на Веб-порталі Пенсійного фонду, порекомендував тим глибочанам, котрі ще не знайомі з цим електронним сервісом, зареєструватися на ньому для оперативного отримання потрібної інформації у режимі онлайн.

Керівник Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області поінформував відвідувачів, які прийшли на прийом, про інші послуги пенсійної служби електронного формату, які дозволяють вирішити більшість питань пенсійного забезпечення у режимі онлайн, не виходячи з дому. Зокрема, пояснив порядок отримання потрібних довідок чи інших документів з підтвердженням QR-кодом на Веб-сайті Фонду, розповів про зручність оперативного інформування через СМС-повідомлення та багатофункціональність електронного пенсійного посвідчення, яке є водночас посвідченням особи та платіжною карткою, за допомогою якої можна здійснювати розрахунки.

Кожному з відвідувачів Михайло Романів надав детальні  відповіді на індивідуальні запитання та порадив у разі виникнення потреби в роз’ясненнях тих чи інших питань пенсійного забезпечення звертатись до фахівців пенсійної служби за телефоном «гарячої» лінії та через відеозв’язок.

В рамках робочого візиту на Глибоччину начальник Головного управління Фонду в області провів зустрічі з представниками місцевої влади. Під час розмови з головою Глибоцької РДА  Георгієм Придієм  Михайло Романів наголосив на важливості роботи з легалізації зайнятості та окреслили план спільних заходів, спрямованих на наповнення бюджету Пенсійного фонду.  На зустрічі з головою Глибоцької районної ради Петром Панчуком керівник пенсійної служби краю обговорив шляхи співпраці щодо подальшого наближення пенсійних послуг до громадян  та вдосконалення якості обслуговування мешканців району.

background Layer 1