Пропустити навігацію

Представники Фонду зустрілися з тимчасово безробітними громадянами Кіцманщини

tsentr zajnyatosti Kitsman 2 300x225 - Представники Фонду зустрілися з тимчасово безробітними громадянами  Кіцманщини

 

Заступник  начальника Кіцманського сервісного центру Марія Баланецька взяла участь у заходах в рамках «Дня відкритих дверей» на базі Кіцманської філії Чернівецького обласного центру зайнятості. На захід були запрошені також всі соціальні партнери.

Представник пенсійної служби  ознайомила учасників про порядок  нарахування пенсій та залежність їх розміру від суми сплачених внесків та тривалості страхового стажу. Наголосила на збільшенні вимог до необхідної для призначення пенсії кількості років трудової діяльності та зауважила, що про їх набуття варто дбати заздалегідь.  Наголосила присутнім про негативні наслідки нелегального працевлаштування.

В рамках заходу громадяни мали змогу переглянути відеоролики щодо нових електронних послуг Пенсійного фонду України. Марія Баланецька детально роз’яснила присутнім про можливості, які відкриваються користувачам Веб-порталу Пенсійного фонду України: перегляд даних про суми нарахованої заробітної плати, сплачених страхових внесків, замовлення та отримання довідок, подання заяви про призначення/перерахунок пенсії тощо. Також детально розповіла до послугу смс-інформування. Наголосила на можливості отримання кваліфікованих послуг дистанційно, зокрема в режимі відеозв’язку, за допомогою телефонної «гарячої лінії», шляхом обслуговування громадян в ОТГ на віддалених робочих місцях тощо.

background Layer 1