Пропустити навігацію

Пенсійники Буковини роз’яснюють мешканцям краю актуальні питання пенсійного забезпечення під час Днів Пенсійного фонду

Kitsman den PFU 3 300x257 - Пенсійники Буковини роз’яснюють мешканцям краю актуальні питання пенсійного забезпечення під час Днів Пенсійного фонду

У рамках інформаційно-роз’яснювальних заходів начальник  Кіцманського відділу обслуговування громадян (сервісного центру) Тетяна Шемчук провела  День Пенсійного фонду в селі Неполоківці.

Фахівець пенсійної служби провела у приміщенні  Неполоківської сільської ради особистий прийом громадян, в ході якого надала роз’яснення актуальних питань пенсійного забезпечення. Представник Фонду поінформувала відвідувачів прийому про порядок  нарахування пенсій та залежність їх розміру від суми

Kitsman den PFU 1 300x238 - Пенсійники Буковини роз’яснюють мешканцям краю актуальні питання пенсійного забезпечення під час Днів Пенсійного фонду

 сплачених внесків та тривалості страхового стажу. Наголосила на збільшенні вимог до необхідної для призначення пенсії кількості років трудової діяльності та зауважила, що про їх набуття варто дбати заздалегідь. Для цього потрібно обов’язково оформляти трудові відносини офіційно і у жодному разі не погоджуватися на оплату своєї праці «у конверті», тому що за таких умов роботодавець мінімізує або взагалі не сплачує страхові внески, внаслідок чого страховий стаж за відповідний період роботи не зараховується, – наголосила  Тетяна Шемчук. Фахівець Фонду надала відвідувачам прийому детальні відповіді на індивідуальні запитання щодо умов реалізації права на пенсійне забезпечення, порядку нарахування пенсій різних видів, доплат та перерахунків.

Kitsman den PFU 2 300x249 - Пенсійники Буковини роз’яснюють мешканцям краю актуальні питання пенсійного забезпечення під час Днів Пенсійного фонду

Поінформувала мешканців села про сучасні електронні послуги пенсійної служби, за допомогою яких можна швидко отримати потрібну інформацію та навіть необхідні документи в онлайн-режимі, не виходячи з дому. Пояснила порядок реєстрації на Веб-порталі Пенсійного фонду, розповіла про зручну можливість отримання актуальної інформації з пенсійного забезпечення за допомогою налаштування послуги СМС-інформування та закликала мешканців села стати активними користувачами цих зручних і корисних сервісів.

Того ж дня представники Фонду провели зустрічі з трудовими колективами сільської ради, поштового відділення, будинку культури  та приватними підприємцями села. В ході спілкування розповіли про важливість набуття страхового стажу і можливість  добровільної участі у системі  загальнообов’язкового державного пенсійного страхування. Наголосили, що однією з найболючіших проблем сьогодення в нашій державі є виплата заробітної плати «в конвертах» та легалізація робочих місць.

З метою наближення послуг до населення та в рамках інформаційно-

IMG f0f6d4e6a23b6270f2d0ea86319833a3 V 300x225 - Пенсійники Буковини роз’яснюють мешканцям краю актуальні питання пенсійного забезпечення під час Днів Пенсійного фондуроз’яснювальної роботи завідувач сектору з питань призначення та перерахунків пенсії в м.Новодністровськ Надія Заришняк та провідний спеціаліст відділу обслуговування громадян Ірина Зла провели День Пенсійного фонду для жителів сіл Василівка та Ожеве.

Посадовці під час заходу закликали громадян відповідально ставитись до свого пенсійного майбутнього та офіційно оформляти трудові відносини. Ознайомили присутніх з можливістю дистанційного контролю нарахованої заробітної плати та страхового стажу за допомогою онлайн-сервісів Пенсійного фонду України.

Крім того, громадянам, які набудуть право виходу на пенсію найближчим часом, фахівці Фонду провели правову оцінку документів для призначення пенсій.

background Layer 1