Пропустити навігацію

За допомогою відеозв’язку фахівці Пенсійного фонду надають консультації мешканцям різних населених пунктів області

Kelm SKAJP BURDYUG 300x180 - За допомогою відеозв’язку фахівці Пенсійного фонду надають консультації мешканцям різних населених пунктів області

 

Головний спеціаліст  Кельменецького відділу обслуговування громадян Тетяна Громик  провела прийом громадян  села  Бурдюг в режимі  відеозв’язку.

Фахівець пенсійної служби надала відвідувачам відеоприйому чіткі роз’яснення умов призначення і порядку нарахування пенсій різних видів, відповіла на індивідуальні запитання щодо можливостей дострокового виходу на пенсію, зарахування періодів роботи до страхового стажу тощо.  Тетяна Громик акцентувала увагу громадян працездатного віку на важливості легального працевлаштування для набуття необхідної для виходу на пенсію кількості років страхового стажу. Роз’яснила негативні наслідки отримання зарплат «у конвертах» для соціального та пенсійного забезпечення і закликала контролювати сплату роботодавцем єдиного соціального внеску, адже тільки за таких умов період роботи зараховується до страхового стажу. Повідомила, що робити це можливо за допомогою Веб-сайту Пенсійного фонду в Особистому кабінеті та пояснила порядок реєстрації на цьому електронному сервісі. Представник Фонду також поінформувала мешканців села Бурдюг про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування, яка дає змогу поповнити нестачу років страхового стажу.

Начальник Вижницького відділу обслуговування громадян Vyzhnytsya skajp miliyevo 300x225 - За допомогою відеозв’язку фахівці Пенсійного фонду надають консультації мешканцям різних населених пунктів області(сервісного центру)  Микола Бойко провів   прийом громадян села Мілієве в режимі відеозв’язку.

Керівник пенсійної служби району надав роз’яснення щодо складових пенсійної виплати, особливостей виплати пенсій працюючим пенсіонерам, умов призначення й перерахунків пенсій різних видів.

Нагадав пенсіонерам про необхідність повідомляти про працевлаштування/ звільнення та інші обставини, які впливають на пенсійне забезпечення.

Розповів про можливість добровільної участі в системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування для набуття необхідного для призначення пенсії страхового стажу.

Порекомендував майбутнім пенсіонерам завчасно звертатись до відділу обслуговування громадян з пакетом документів для проведення їх  попередньої правової експертизи.

Микола Бойко також розповів відвідувачам відеоприйому про зручність і доступність сучасних електронних сервісів пенсійної служби, за допомогою яких можна оперативно отримувати актуальну інформацію з пенсійного забезпечення, та пояснив порядок реєстрації на Веб-порталі Пенсійного фонду й налаштування послуги СМС-інформування.

background Layer 1