Пропустити навігацію

Фахівці пенсійної служби продовжують консультувати громадян під час виїзних прийомів

beregomet 08.11.2018 300x225 - Фахівці пенсійної служби продовжують консультувати громадян під час виїзних прийомів

 

З метою оперативного інформування громадськості та донесення до буковинців змісту державної політики у сфері пенсійного забезпечення громадян представники Фонду здійснюють виїзні прийоми.

Заступник начальника Вижницького відділу обслуговування громадян (сервісного центру) Наталія Шешуряк провела прийом громадян  в консультативному пункті, який діє в смт Берегомет.

Представник Фонду розповіла про умови призначення різних видів пенсій, порядок зарахування страхового стажу. Нагадала пенсіонерам про необхідність повідомляти органи Пенсійного фонду про працевлаштування / звільнення, або інші обставини, що впливають на пенсійне забезпечення особи, для уникнення переплат пенсії. Роз’яснила переваги отримання пенсій через банківські установи та необхідність звернення за оформленням електронних пенсійних посвідчень.

Наталія Шешуряк повідомила майбутнім пенсіонерам про збільшення мінімального страхового стажу, необхідного для призначення пенсії, з 15 до 25 років з подальшим зростанням на 1 рік щороку. Рекомендувала особам, яким невдовзі виходити на пенсію, завчасно звернутися до відділу з метою проведення попередньої правової експертизи документів, які подаватимуться на призначення пенсії.

Повідомила про дистанційні послуги, які надаються Пенсійним фондом. Запропонувала зареєструватись на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України для можливості перегляду даних про себе в реєстрі застрахованих осіб.

Можливістю зустрітися і особисто поспілкуватися з представниками 08.11.2018 KOZYRYANY 300x279 - Фахівці пенсійної служби продовжують консультувати громадян під час виїзних прийомівКельменецького сервісного центру скористалося чимало жителів села Козиряни. Переважна більшість запитань стосувалася складових та розміру пенсійних виплат, умов і порядку призначення пенсії за віком, нарахування індексації, проведення автоматичного перерахунку пенсії, а також  поетапного збільшення розміру пенсії в залежності від страхового стажу. У зв’язку із актуальністю на сьогодні, особи працездатного віку цікавилися можливостями добровільної участі в соціальному страхуванні.

За місцями здійснення підприємницької діяльності пенсійники провели зустрічі з фізичними особами, які здійснюють підприємницьку діяльність на території села, під час бесіди з якими роз’яснили основні аспекти пенсійного законодавства, зосередили увагу на важливості легалізації доходів людей працездатного віку, про залежність розміру майбутньої пенсії від розміру офіційної заробітної плати. Розповіли про виготовлення пенсійного посвідчення для осіб, які обслуговуються в АТ “Ощадбанк”.

Всі бажаючі отримали інформаційні буклети з актуальних питань пенсійного забезпечення та рекомендації щодо дистанційного спілкування із фахівцями Пенсійного фонду.

background Layer 1