Пропустити навігацію

Безробітним буковинцям розповіли про важливість офіційного працевлаштування та зручність користування новими послугами від Пенсійного фонду

116 300x225 - Безробітним буковинцям розповіли про важливість офіційного працевлаштування та зручність користування новими послугами від Пенсійного фонду

 

Заступник начальника Сокирянського відділу обслуговування громадян (сервісного центру) Ольга Пленгей спільно з фахівцями районного центру зайнятості провела семінар з безробітними на тему: “Легальна зайнятість “.

Ольга Пленгей ознайомила присутніх з порядком та умовами призначення пенсії, оголосила перелік документів, необхідних для призначення пенсій. Звернула увагу осіб передпенсійного віку на те, що вони мають можливість завчасно звернутися до сервісного центру з документами для призначення пенсії для їх перевірки та отримання консультацій.  Роз’яснила безробітнім про вплив тривалого перебування на обліку в службі зайнятості на майбутнє призначення пенсії тощо.

Представник Фонду особливу увагу звернула на негативних наслідках отримання заробітної плати “в конвертах”, залежність страхового стажу від сплати внесків, відповідальність роботодавців за допуск працівників до роботи без належного оформлення, позбавлення соціального захисту працівника в разі неофіційного працевлаштування. Наголосила, що особа яка отримує заробітну плату не легально, в майбутньому може бути приречена на мізерну пенсію або навіть її не отримати, оскільки страхові внески із тіньового заробітку не сплачуються, відповідно такі періоди роботи не зараховуються до страхового стажу.

Наприкінці зустрічі всім запропоновано зареєструватись на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України.

Заступник начальника Хотинського відділу обслуговування hot 1 300x225 - Безробітним буковинцям розповіли про важливість офіційного працевлаштування та зручність користування новими послугами від Пенсійного фондугромадян Альона Печерова провела зустріч у форматі  “круглого  столу” з  тимчасово безробітними громадянами. Основною темою зустрічі було надання роз’яснення про нові технології як пенсіонерам, так і застрахованим особам, смс-інформування та можливість отримати довідку, достовірність якої підтверджується QR-кодом, – саме такі додаткові сервіси впровадив Пенсійний фонд України. Вони мають на меті спростити громадянам отримання інформації від пенсійної служби.

“Скористатися даними сервісами можна зі свого кабінету на Веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду. Завдяки сервісу смс-інформування пенсіонери можуть отримувати відомості щодо призначення чи перерахунку їхньої пенсії. А застраховані особи кожного місяця мають змогу отримувати інформацію щодо сплати за них страхових внесків та загальний розмір свого страхового стажу”, – акцентувала Альона Печерова.

Зі  свого  електронного кабінету  можна  також  отримати довідки  про розмір сплачених внесків (форма ОК-5), витяг із Реєстру застрахованих осіб, довідку про розмір пенсії, не звертаючись до органів Фонду особисто. Достовірність таких довідок фахівці відповідних установ перевірятимуть через QR-код та спеціальний багатозначний номер під ним.

Альона Печерова наголосила, що додаткову інформацію з пенсійних питань також можна отримати через «гарячу» лінію чи за допомогою відеозв’язку.

background Layer 1