Пропустити навігацію

Консультації через відеозв’язок – це зручно та оперативно

14.11.2018 SKAJP ZVYAZOK BABYN 300x225 - Консультації через відеозв'язок – це зручно та оперативно

 

На даний час Пенсійний фонд України рухається шляхом модернізації та розвитку. Тому з метою розширення кола поінформованих осіб в режимі відеозв’язку  начальник Кельменецького відділу  обслуговування громадян Оксана Корогода для жителів села Бабин надала фахові роз’яснення з питань впровадження новітніх  інформаційних технологій.

Темою розмови стало  користування особистим кабінетом Веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду, зокрема отримання інформації про розмір пенсії, складові пенсійної виплати, можливість налаштування отримання СМС-повідомлень. Висвітлено питання щодо масового запровадження модернізованого пенсійного посвідчення як електронного документа, який одночасно є платіжною банківською карткою.

Особи працездатного віку,  які не перебувають у трудових відносинах з роботодавцями,  цікавилися можливостями добровільної участі в соціальному страхуванні.

Начальник Путильського відділу обслуговування громадян (сервісного центру) kaptar skajp 285x300 - Консультації через відеозв'язок – це зручно та оперативноІван Каптарь у режимі відеозв’язку провів прийом громадян жителів Конятинської об’єднаної територіальної громади.

Громадяни, які прийшли на дистанційну консультацію, отримали роз’яснення щодо умов реалізації права на призначення пенсій різних видів.

Іван Каптарь наголосив громадянам, що з 1 січня 2018 року мінімальний страховий стаж, необхідний для призначення пенсії за віком, складає 25 років, з подальшим зростанням на 1 рік щороку до 35 років у 2028 році.

Відповідаючи на запитання присутніх стосовно розмірів пенсій, посадовець акцентував увагу на залежності розміру пенсійних виплат від тривалості страхового стажу та розміру заробітної плати, з якої сплачено внески. Обґрунтував важливість легальних способів заробітків.

Також присутні були ознайомлені  з можливістю отримання консультацій з питань пенсійного забезпечення за телефоном «гарячої лінії», через Веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України і на веб-сайті Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області.

На всі запитання надала кваліфіковані відповіді.

background Layer 1