Пропустити навігацію

Буковинців консультують під час виїзних прийомів та за допомогою «дзвінків турботи»

kitsman pryjom grom shypyntsi 2 294x300 - Буковинців консультують під час виїзних прийомів та за допомогою «дзвінків турботи»

 

Начальник Кіцманського сервісного центру Тетяна Шемчук провела виїзний прийом жителів с. Шипинці.

Представник Фонду роз’яснила громадянам механізм призначення та перерахунку пенсій, порядок виплати допомоги на поховання та недоотриманої пенсії. Кожному, хто звернувся на прийом було повідомлено про періоди стажу, коефіцієнти стажу, заробітку, що враховані при розрахунку пенсії, складові пенсійної виплати тощо. Зосередила увагу на обов’язку  пенсіонерів повідомляти органи Пенсійного фонду України про працевлаштування/звільнення, задля уникнення переплат чи недоплат пенсій.

Тетяна Шемчук наголосила про переваги отримання пенсії через банківську установу, можливість отримання роз’яснень з питань пенсійного забезпечення дистанційно – за допомогою відеозв’язку, «гарячої» телефонної лінії відділу, смс-інформування та Веб – порталу електронних послуг Пенсійного фонду України.

Для працівників Сокирянського відділу  обслуговування громадян стало вже традицією проводити “дзвінки турботи”.        У першу чергу такі «дзвінки турботи» адресуються особам, яким виповнилося 80 і більше років, головам місцевих ветеранських організацій, а також людям з обмеженими можливостями.

Заступник начальника Сокирянського відділу обслуговування sokdzvynok turboty 13 300x188 - Буковинців консультують під час виїзних прийомів та за допомогою «дзвінків турботи»Оксана Пленгей  громадян здійснила черговий такий дзвінок. Фахівець в телефонному режимі поцікавилася життям пенсіонерів, уточнювала, чи своєчасно вони отримали пенсії та інші виплати, чи задоволені вони рівнем обслуговування. В свою чергу співбесідники цікавилися змінами в пенсійному законодавстві і були дуже задоволені тим, що до них телефонують, адже для людей з обмеженими можливостями важливе спілкування з іншими людьми.

background Layer 1