Пропустити навігацію

Пенсійники обговорюють з представниками фіскальної та виконавчої служб шляхи співпраці щодо стягнення заборгованості з платежів до бюджету Фонду

narada dvs 300x225 - Пенсійники обговорюють з представниками фіскальної та виконавчої служб шляхи співпраці щодо стягнення заборгованості з платежів до бюджету Фонду

З ініціативи Кельменецького відділу обслуговування громадян у районному відділі державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Чернівецькій області відбулася робоча нарада з питання покращення співпраці у справі стягнення заборгованості з платежів до бюджету Пенсійного фонду України за виконавчими документами.

Учасники зустрічі обговорили основні напрями державної політики, зокрема механізм виконання наказу Міністерства юстиції України та Пенсійного фонду України «Про взаємодію органів державної виконавчої служби та Пенсійного фонду України». За результатами детального розгляду виконавчих документів особливу увагу звернули на ті з них, які стосуються стягнення боргів з відшкодування пенсій, призначених на пільгових умовах. Представники сторін проаналізували хід виконання Плану заходів за підсумками спільної наради за участю органів державної виконавчої служби та органів Пенсійного фонду України щодо вирішення проблемних питань і шляхів подальшого співробітництва при виконанні рішень про стягнення коштів на користь держави.  Окреслили план спільних дій щодо виявлення всіх можливих резервів для повного погашення боргів до бюджету Пенсійного фонду та обговорили заходи в рамках проведення Всеукраїнського тижня права.

16.11.2018 KRUGLYJ STIL 300x225 - Пенсійники обговорюють з представниками фіскальної та виконавчої служб шляхи співпраці щодо стягнення заборгованості з платежів до бюджету ФондуПенсійники Кельменеччини провели також засідання круглого столу з працівниками районної держадміністрації. Обговоривши шляхи співпраці у справі захисту прав застрахованих осіб, зокрема, легалізації трудових відносин і контролю за сплатою роботодавцями заборгованості зі сплати єдиного соціального внеску, окреслили план подальших спільних дій.

Принагідно представники Пенсійного фонду поінформували працівників районної адміністрації з сучасними електронними послугами пенсійної служби, які дають можливість вирішити чимало питань пенсійного забезпечення в онлайн-режимі й таким чином заощадити час, який знадобився би на відвідування сервісного центру. Порекомендувавши долучитися до числа користувачів Веб-порталу Пенсійного фонду, який дозволяє оперативно отримати потрібну інформацію та навіть документи з підтвердженням QR-кодом, пенсійники продемонстрували інструкційні відеоролики щодо порядку реєстрації на цьому корисному електронному сервісі, а також про налаштування послуги СМС-інформування і оформлення пенсійного документа зручного електронного зразка.

putyla podatkova 300x225 - Пенсійники обговорюють з представниками фіскальної та виконавчої служб шляхи співпраці щодо стягнення заборгованості з платежів до бюджету ФондуНачальник Путильського відділу обслуговування громадян Іван Каптарь провів спільну нараду з працівниками місцевого відділення Вижницької ОДПІ. Учасники зустрічі обговорили питання погашення заборгованості зі сплати єдиного соціального внеску фізичними особами-підприємцями.

Іван Каптарь зауважив, що не всі страхувальники своєчасно сплачують єдиний внесок, внаслідок чого значно скорочуються надходження доходів до бюджету Пенсійного фонду України, кошти  якого спрямовуються на здійснення пенсійних виплат. А найголовніше – працівникам таких недобросовісних роботодавців не зараховується страховий стаж, поки заборгованість не буде повністю погашена.

Представник Фонду зазначив, що з огляду на зростання вимог до тривалості необхідного для виходу на пенсію страхового стажу такі випадки ставлять майбутніх пенсіонерів під загрозу опинитися на старості літ у злиднях, оскільки вони можуть не отримати пенсійного забезпечення. Крім того, внаслідок недоотримання бюджетом Фонду коштів від сплати внесків можливі затримки щомісячних виплат і нинішнім пенсіонерам. Тому вирішення проблеми щодо стягнення заборгованості зі сплати роботодавцями єдиного внеску є першочерговим завданням усіх органів влади та державних служб у тісній взаємодії, зазначив Іван Каптарь.

Учасники зустрічі провели детальний аналіз переліку суб’єктів господарювання, які мають заборгованість зі сплати внесків та окреслили подальший план дій щодо вирішення цього проблемного питання.

background Layer 1