Пропустити навігацію

Представник Фонду розповіла працівникам Хотинського терцентру про порядок обчислення пенсій та важливість легалізації праці

hot trud kolektyv 1 300x225 - Представник Фонду розповіла працівникам Хотинського терцентру про порядок обчислення пенсій та важливість легалізації праці

 

Заступник начальника Хотинського відділу обслуговування громадян Альона Печерова  провела  зустріч з трудовим колективом  Хотинського територіального центру.

Представник Фонду надала роз’яснення умов призначення і порядку нарахування пенсії, акцентувавши увагу на складових, які впливають на обчислення її розміру. Фахівець пенсійної служби пояснила, що чим більший у працівника заробіток, з якого сплачені страхові внески, та триваліший стаж, тим вищою буде його пенсія. При цьому Альона Печерова наголосила на важливості офіційного оформлення трудових відносин для отримання належного соціального захисту, гарантованого державою, та гідного пенсійного забезпечення після виходу на заслужений відпочинок. Поінформувавши          працівників терцентру про зростання вимог до тривалості необхідного для виходу на пенсію страхового стажу, порадила дбати про його набуття заздалегідь і контролювати ситуацію зі сплати роботодавцем єдиного соціального внеску через Особистий кабінет на Веб-порталі Пенсійного фонду.

 Альона Печерова зауважила, що недотримання норм законодавства про оплату праці, нелегальна зайнятість із використанням праці без укладення трудових угод не забезпечують соціального захисту працівників та справедливого їх пенсійного забезпечення, а також  негативно впливають на стан наповнення бюджету Пенсійного фонду. Розповіла про зручні та корисні сучасні послуги пенсійної служби та порекомендувала долучатися до числа їх активних користувачів.

background Layer 1