Пропустити навігацію

Буковинцям передпенсійного віку роз’яснюють умови виходу на пенсію

novos TSZ 300x225 - Буковинцям передпенсійного віку роз’яснюють умови виходу на пенсію

 

Заступник начальника Новоселицького відділу обслуговування громадян (сервісного центру) Тетяна Савчук провела зустріч у форматі школи майбутнього пенсіонера з громадянами передпенсійного віку, які перебувають на обліку в Новоселицькій районній філії Чернівецького обласного центру зайнятості.

Фахівець пенсійної служби звернула увагу громадян на залежності розміру майбутньої пенсії від тривалості страхового стажу та розміру заробітної плати. Наголосила, що з 1 січня 2019 року мінімальний страховий стаж, необхідний для призначення пенсії за віком, складає 26 років. Акцентувала на необхідності завчасного звернення до управління Фонду з метою проведення попередньої правової експертизи змісту та належного оформлення документів, необхідних для призначення пенсії.

Тетяна Савчук розповіла присутнім про важливість легальних заробітків та відмітила, що тіньовий спосіб трудових доходів призводить до втрати соціальних гарантій найманих працівників і це, в свою чергу, має прямий вплив на формування майбутньої пенсії.

Запропонувала відстежувати стан своєї облікової персональної картки, шляхом реєстрації на Веб – порталі Пенсійного фонду України. Поінформувала про можливість отримання додаткової інформації за телефоном «гарячої лінії» та через відеозв’язок.

Всім надано відповіді на поставлені питання та роздано інформаційні буклети з пенсійної тематики.

Заступник начальника Хотинського відділу обслуговування hot shkola mp 300x225 - Буковинцям передпенсійного віку роз’яснюють умови виходу на пенсіюгромадян Альона Печерова провела навчання із майбутніми пенсіонерами.

Надала роз’яснення про умови призначення пенсії, звернула увагу на складові, які впливають на її обчислення.

Майбутнім пенсіонерам представник Фонду розповіла про порядок сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Зокрема зазначила, що особи, які не перебувають у трудових відносинах з роботодавцями та не належать до платників єдиного внеску мають можливість укласти договір про добровільну участь за будь-які місяці з одноразовою сплатою єдиного соціального внеску за попередні періоди.

Альона Печерова повідомила про переваги отримання пенсії через банківську установу, можливість отримання роз’яснень з питань пенсійного забезпечення дистанційно – за допомогою відеозв’язку, «гарячої» телефонної лінії відділу, смс-інформування та Веб – порталу електронних послуг Пенсійного фонду України.

Наприкінці зустрічі роздала буклети з пенсійної тематики.

background Layer 1