Пропустити навігацію

Жителі Кельменеччини отримали професійні роз’яснення від очільника пенсійної служби Буковини

 

20181120 110043 300x225 - Жителі Кельменеччини отримали професійні роз’яснення від очільника пенсійної служби Буковини

 

Начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області Михайло Романів провів виїзний прийом жителів села Лівинці Кельменецького району.

Громадяни мали змогу отримати консультацію щодо призначення пенсії, алгоритму її розрахунку та перерахунку пенсії. Надано детальні роз’яснення щодо особливостей пенсійного забезпечення матерів дітей з інвалідністю.

Керівник пенсійної служби Буковини повідомив, що у грудні мінімальний розмір пенсії збільшиться до 1497 грн., у зв’язку зі зміною з 01.12.2018  прожиткового мінімуму для непрацездатних громадян.   Також пенсіонерам перерахують надбавки, доплати, підвищення, що базуються на розмірі прожиткового мінімуму. Повідомив, які перерахунки очікують пенсіонерів в наступному році. Особам передпенсійного віку порадив завчасно звертатися для підготовки макету пенсійної справи. Громадянам працездатного віку наголосив на важливості офіційної зайнятості та отриманні легальної заробітної плати.

Михайло Романів нагадав про можливість отримання інформації з пенсійних питань за телефоном «гарячої» лінії та у режимі відеозв’язку. Розповів про нові онлайн-сервіси від Пенсійного фонду, запропонував зареєструватися на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України. Повідомив про  переваги електронних пенсійних посвідчень

Начальник пенсійної служби в області поспілкувався з активом громади. Обговорили питання щодо важливості створення нових робочих місць та дотримання соціальних гарантій працюючих громадян. Окреслили шляхи подальшої співпраці щодо популяризації дистанційних послуг з пенсійного забезпечення, розширення мережі доступу до них.

З сільським головою Андрієм Гермаком обговорили питання про важливість формування громадської думки щодо прозорої сплати внесків – основи гідного пенсійного забезпечення.

background Layer 1