Пропустити навігацію

Мешканці Ломачинців отримали кваліфіковані роз’яснення


mala2 300x234 - Мешканці Ломачинців отримали кваліфіковані роз'яснення

 

Заступник начальника  Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області Наталія Мала провела виїзний прийом громадян у селі Ломачинці.

З представником Фонду поспілкувалося чимало бажаючих. Наталія Мала кваліфіковано відповіла на запитання щодо умов та принципів призначення пенсії, залежності розміру майбутньої пенсії від страхового стажу та розміру заробітної плати. Повідомила, що особи, яким не вистачає страхового стажу для призначення пенсії, можуть заключити договір про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування. Наголосила на перевагах легальної зайнятості та необхідності дотримання законодавства про працю. Акцентувала на необхідності завчасного звернення до Пенсійного фонду з метою проведення попередньої експертизи належного оформлення документів, необхідних для призначення пенсії.

Представник пенсійної служби повідомила, що  у грудні мінімальний розмір пенсії mala1 300x225 - Мешканці Ломачинців отримали кваліфіковані роз'ясненнязбільшиться до 1497 грн., у зв’язку зі зміною з 01.12.2018  прожиткового мінімуму для непрацездатних громадян. Також пенсіонерам перерахують надбавки, доплати, підвищення, що базуються на розмірі прожиткового мінімуму.

Наталія Мала провела зустріч із старостою села Наталією Петрик. Обговорили  перспективи вдосконалення надання пенсійних послуг громадянам в умовах створення об’єднаної територіальної громади, в рамках участі Новодністровської територіальної громади у Програмі «U-LEAD з Європою».

ДОВІДКОВО

Програма «U-LEAD з Європою» – це міжнародна програма, яка фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією і реалізується з 2016 до 2020 року, має на меті розширення можливостей місцевих громад для надання громадянам високоякісних адміністративних послуг через створення і підтримку ЦНАП та можливість створення віддалених робочих місць в селах, які згідно Перспективного плану мають увійти до Новодністровської ОТГ.

background Layer 1