Пропустити навігацію

Консультації фахівців пенсійної служби – у режимі відеозв’язку

Kelm Oselivka skajp 300x190 - Консультації фахівців пенсійної служби - у режимі відеозв’язку

 

Начальник  Кельменецького відділу обслуговування громадян (сервісного центру) Оксана Корогода  провела прийом жителів села Оселівка в режимі відеозв’язку.

Фахівець пенсійної служби ознайомила відвідувачів відеоприйому з порядком нарахування й перерахунків пенсій різних видів та широким спектром сучасних послуг Фонду електронного формату. Уважно вислухала запитання мешканців села та надала детальні фахові відповіді й роз’яснення кожного з них. Поінформувала про можливість виготовлення електронного пенсійного посвідчення й розповіла про зручність пенсійного документа нового зразка завдяки його багатофункціональності.  Назвала переваги отримання пенсій через банківські установи та повідомила про можливість добровільної участі в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування,

Під  час консультування громадян працездатного віку наголосила на негативних наслідках неофіційного працевлаштування для соціального та майбутнього пенсійного забезпечення.

Начальник Новоселицького відділу обслуговування громадян Novosel skajp 300x225 - Консультації фахівців пенсійної служби - у режимі відеозв’язку(сервісного центру) Анатолій Процюк провів зустріч з мешканцями села Слобода у форматі відеозв’язку.

Відвідувачі, які завітали до приміщення сільської ради, де відбувся онлайн-прийом керівника пенсійної служби району, цікавились умовами перерахунку пенсій працюючим пенсіонерам та порядком  переходу з одного виду пенсії на інший.

Представник Фонду розповів також про тривалість страхового стажу, який дає право на призначення пенсії за віком, та про можливість відстежувати персональні дані зі своєї облікової картки шляхом реєстрації на Веб-порталі Пенсійного фонду України.

Громадянам з числа майбутніх пенсіонерів Анатолій Процюк наголосив на важливості завчасного подання документів до Фонду з метою проведення їх попередньої правової експертизи.

Hotyn skajp 300x225 - Консультації фахівців пенсійної служби - у режимі відеозв’язкуЗаступник начальника Хотинського відділу обслуговування громадян (сервісного центру) Альона Печерова  провела  прийом  жителів села Малинці в режимі відеозв’язку.

Спеціаліст пенсійної служби надала роз’яснення порядку призначення пенсії за віком, по інвалідності та за вислугу років. Відповіла на індивідуальні запитання щодо складових пенсійних виплат. Окреслила переваги одержання пенсійних виплат через банківські установи. Особам передпенсійного віку порекомендувала завчасно подавати до органів Фонду документи, необхідні для призначення пенсії, з метою їх правової перевірки. Акцентувала на залежності розміру майбутньої пенсії від тривалості страхового стажу та величини заробітної плати, з якої сплачені внески.

Під час спілкування з фізичними особами-підприємцями зосередила увагу на роз’ясненні важливості дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці та недопущення нелегальної зайнятості. Поінформувала про можливість добровільної участі в загальнообов’язковому державному соціальному страхуванні.

Альона Печерова  нагадала про зручні способи отримання необхідної пенсійної інформації за телефоном гарячої лінії та на Веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України, пояснила порядок реєстрації на цьому електронному сервісі.

background Layer 1