Пропустити навігацію

Літнім людям – про актуальні питання пенсійного забезпечення і сучасні послуги пенсійної служби

Kelm DPF 300x225 - Літнім людям – про актуальні питання пенсійного забезпечення і сучасні послуги пенсійної служби

 

Фахівці Кельменецького відділу обслуговування громадян провадять активну роз’яснювальну роботу серед мешканців населених пунктів району, особливу увагу приділяючи людям старшого покоління. Цього разу пенсійники організували інформаційну зустріч для пенсіонерів села Новоселиця у форматі Дня Пенсійного фонду.

Працівники пенсійної служби надали жителям Новоселиці детальні роз’яснення порядку нарахування і перерахунку пенсійних виплат,     назвавши складові, які визначальним чином впливають на їх розмір. Повідомили про перерахунки пенсійних виплат з 1 грудня у зв’язку зі зміною з прожиткового мінімуму для непрацездатних громадян та розповіли яких перерахунків слід очікувати наступного року. Уважно вислухали питання кожного пенсіонера і надали усім вичерпні фахові відповіді й роз’яснення. Більшість питань стосувались нарахування й перерахунків пенсійних виплат, зарахування пільгового стажу тощо.

Представники Фонду розповіли людям старшого покоління про переваги нових послуг пенсійної служби електронного формату, які відкривають широкі можливості  оперативного отримання актуальної інформації. Зауважили на зручності отримання в онлайн режимі необхідних документів, які мають підтвердження QR-кодом, та ознайомили з переліком документів, які в такий спосіб можуть отримати зареєстровані користувачі Веб-порталу Пенсійного фонду.

Фахівці пенсійної служби також поінформували пенсіонерів про можливість завжди бути в курсі актуальних питань пенсійного  забезпечення завдяки зручній послузі СМС-інформування й пояснили порядок її налаштування. При цьому зауважили, що завдяки сервісу такого формату можна отримувати відомості щодо призначення чи перерахунок пенсії. Усі ці послуги, зазначили представники Фонду, значно спрощують процес вирішення тих чи інших питань пенсійного забезпечення, отож ними варто користуватися.

В рамках робочої поїздки фахівці пенсійної служби провели зустрічі з фізичними особами, які здійснюють підприємницьку діяльність на території села. Роз’яснили важливість легалізації доходів людей працездатного віку, розповіли про залежність розміру майбутньої пенсії від розміру офіційної заробітної плати.

Принагідно провели заняття в “Школи майбутнього пенсіонера» з працівниками Новоселицької сільської ради.  Майбутні пенсіонери подали документи, необхідні для формування макетних пенсійних справ, та отримали вичерпні відповіді на індивідуальні запитання.

Головний спеціаліст Хотинського відділу обслуговування Hotyn veterany 300x225 - Літнім людям – про актуальні питання пенсійного забезпечення і сучасні послуги пенсійної службигромадян управління обслуговування громадян Альбіна Решетнік провела зустріч з представниками ветеранської організації.

Представник Фонду надала роз’яснення умов призначення та порядку нарахування пенсій, розповіла про очікувані з 1 грудня перерахунки пенсій у зв’язку зі збільшенням розміру прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб, а також про підвищення пенсій, які відбудуться наступного року.

Представник пенсійної служби ознайомила ветеранів із сучасними електронними сервісами пенсійної служби. Зокрема, пояснила порядок налаштування послуги  смс-інформування, яка дає змогу завжди бути в курсі усіх призначень чи перерахунків пенсійних виплат, а також реєстрації на Веб-порталі Пенсійного фонду, розповіла про можливість отримання в онлайн-режимі довідок та інших документів, достовірність яких підтверджується QR-кодом.

Альбіна Решетнік також зауважила на зручній можливості отримання інформації з питань пенсійного забезпечення та роз’яснень за допомогою телефонного та відеозв’язку зі спеціалістами пенсійної служби.

background Layer 1