Пропустити навігацію

Буковинські школярі демонструють своє бачення важливості легальних трудових відносин в художній творчості

SAM 3712 300x225 - Буковинські школярі демонструють своє бачення важливості легальних трудових відносин в художній творчості

 

Легальна робота з добрим заробітком – запорука стабільності й упевненості в сьогоднішньому дні та гідних пенсійних перспективах. Усвідомлення важливості офіційного працевлаштування для отримання належного соціального захисту і справедливого матеріального забезпечення на старості літ  має формуватися з юних літ. Тому особливу увагу пенсійники Буковини приділяють роботі з молоддю.

Начальник Путильського відділу обслуговування громадян Іван Каптарь провів зустріч з учнями Киселицької ЗОШ І-ІІІ ступенів Путильського району. Представник Фонду розповів школярам, яким невдовзі належить обирати фах майбутньої трудової діяльності, про важливість офіційного працевлаштування, гідної оплати праці і належної сплати роботодавцем єдиного соціального внеску для отримання гарантованого державою соціального захисту, набуття страхового стажу для призначення пенсії та рівня пенсійного забезпечення. Роз’яснивши негативні наслідки тіньової зайнятості, до якої вдаються нечесні та безвідповідальні роботодавці з метою уникнення сплати внесків, закликав молодих людей дбати про своє майбутнє і в жодному разі не спокушатися навіть високими заробітками «в конвертах», щоб не опинитися на сталості літ у злиднях.

Школярі з цікавістю слухали розповідь працівника пенсійної служби, ставили свої запитання і жваво обговорювали важливу в житті кожної людини тематику – роботи і зарплати. Іван Каптарь запропонував учням відобразити на папері своє бачення трудових відносин у вигляді малюнків, на яку молоді люди активно відгукнулись.  Конкурс творчих робіт «Я хочу працювати офіційно!» засвідчив, що юне покоління має намір будувати трудові відносини чесно і відповідально, не спокушаючись оманливими пропозиціями добрих заробітків, які насправді є обманом і держави, і самих себе.

Заступник начальника Сокирянського відділу обслуговування 120 300x229 - Буковинські школярі демонструють своє бачення важливості легальних трудових відносин в художній творчостігромадян Ольга Пленгей провела зустріч зі старшокласниками місцевої загальноосвітньої  школи І-ІІІ ступенів №1 на тему „Я хочу працювати офіційно”.

Фахівець пенсійної служби роз’яснила молодим людям, які стоять на порозі дорослого життя та невдовзі обиратимуть свій життєвий шлях, що успішність у будь-якій галузі діяльності, стабільність матеріального забезпечення, належного соціального захисту, а також достатку на старості літ  залежить від умов працевлаштування. Тільки легальна робота з обов’язковим оформленням трудового договору з роботодавцем, прозора виплата ним заробітку і сплата єдиного соціального внеску є запорукою отримання оплачуваних відпусток, періодів тимчасової непрацездатності, захисту трудових прав. А головне – лише за таких умов відбувається зарахування періоду роботи до страхового стажу, вимоги до необхідної тривалості якого для виходу на пенсію суттєво зросли та продовжуватимуть зростати. Роз’яснивши негативні наслідки тіньової зайнятості й отримання зарплат «у конвертах», Ольга Пленгей запропонувала молодим людям висловити своє бачення обговорюваної тематики, і школярі охоче відгукнулись на пропозицію фахівця пенсійної служби. В ході жвавого діалогу учні наводили переконливі аргументи на користь легалізації зайнятості, висловлювали своє бачення трудових відносин у майбутньому.

На завершення зустрічі представник Фонду запропонувала учням викласти обговорену тему у вигляді малюнка та взяти участь у волонтерському русі з надання допомоги людям похилого віку  в оволодінні електронними послугами Пенсійного фонду України, зареєструватись на Веб-порталі та налаштувати послугу СМС-інформування. Школярі з ентузіазмом сприйняли пропозицію фахівця пенсійної служби й висловили намір чимшвидше зайнятись таким наставництвом.

 

SAM 3711 300x225 - Буковинські школярі демонструють своє бачення важливості легальних трудових відносин в художній творчості SAM 3715 300x225 - Буковинські школярі демонструють своє бачення важливості легальних трудових відносин в художній творчості SAM 3717 300x225 - Буковинські школярі демонструють своє бачення важливості легальних трудових відносин в художній творчості SAM 3718 300x225 - Буковинські школярі демонструють своє бачення важливості легальних трудових відносин в художній творчості

background Layer 1