Пропустити навігацію

Ближче до людей: для надання краянам оперативної інформації з пенсійного забезпечення представники Фонду здійснюють виїзні прийоми

Sokyr vyyizn 300x225 - Ближче до людей: для надання краянам оперативної інформації з пенсійного забезпечення представники Фонду здійснюють виїзні прийоми

 

Начальник Сокирянського відділу обслуговування громадян Лідія Козак провела прийом громадян в селі Романківці.

Надавши детальні роз’яснення умов призначення та порядку нарахування пенсій різних видів, представниця Фонду назвала основні складові, які впливають на розрахунок їх розміру. Зокрема, наголосила на важливості страхового стажу, про набуття якого потрібно дбати заздалегідь, оскільки вимоги до тривалості років офіційної трудової діяльності, необхідних для виходу на пенсію, суттєво зросли та продовжуватимуть зростати уподовж ближчого десятиліття.

Уважно вислухавши запитання кожного із відвідувачів, Лідія Козак надала детальні відповіді на них та розповіла про широкі можливості отримання інформації з питань пенсійного забезпечення за допомогою сучасних послуг пенсійної служби електронного формату, зокрема, сервісних функцій Веб-порталу Пенсійного фонду та СМС-інформування, пояснила порядок їх використання й налаштування. Також повідомила про зручний формат пенсійного документа нового зразка у вигляді ID-картки, який містить оцифровану інформацію про власника та за допомогою якого можна здійснювати фінансові розрахунки.

Представниця Пенсійного фонду звернула увагу майбутніх пенсіонерів на можливість здійснення попередньої правової експертизи документів, необхідних для призначення пенсій, порекомендувала громадянам передпенсійного віку завчасно звертатись до сервісного центру пенсійної служби з метою завчасного формування макета пенсійної справи.

Лідія Козак повідомила мешканців Романківців про заплановані з 1 грудня перерахунки пенсійних виплат, надбавок і доплат, що базуються на розмірі прожиткових мінімумів. Зауважила на відсутності потреби в особистих зверненнях до сервісних центрів, оскільки всі розрахунки здійснюватимуться в автоматизованому режимі.

Керівниця пенсійної служби району здійснила також прийом громадян з обмеженими можливостями за місцем їх фактичного проживання і надала детальні роз’яснення актуальних питань пенсійного забезпечення й детальні відповіді на індивідуальні запитання.

Поспілкувавшись з представниками сільської ради, обговорила можливі шляхи взаємодії у справі вдосконалення рівня обслуговування громадян.

background Layer 1