Пропустити навігацію

Пенсійники Глибочини закликають підприємців району сплатити заборгованість до бюджету Фонду

kretsu rynok 300x169 - Пенсійники Глибочини закликають підприємців району сплатити заборгованість до бюджету Фонду

 

Важливим напрямом діяльності Пенсійного фонду України є наповнення бюджету за рахунок  сплати фізичними особами-підприємцями єдиного соціального внеску. На жаль, багато з них не усвідомлюють відповідальності перед державою, людьми літнього віку, найманими працівниками та самими собою за негативні наслідки ухилення від його сплати належних внесків та їх мінімізації, внаслідок чого бюджет Фонду недоотримує кошти, необхідні для забезпечення стабільних повномірних виплат пенсіонерам краю. Наразі заборгованість представників малого і середнього бізнесу Глибоцького району зі сплати соціального внеску становить понад 10 мільйонів гривень. Відповідно до делегованих повноважень з питань погашення заборгованості з платежів, Глибоцький відділ обслуговування громадян (сервісний центр) організовує роботу з інформування  фізичних осіб-підприємців, за якими обліковується борг з єдиного соціального внеску в органах ДФС станом на 1 листопада 2018 року.

З метою донесення необхідної інформації до підприємців-боржників та спонукання їх до погашення боргів начальник Глибоцького відділу обслуговування громадян Іван Крецу зустрівся з директором Глибоцького ринку райспоживспілки Аксентієм  Остафійчуком.

Керівник пенсійної служби району наголосив, що  несплата обов’язкових платежів з єдиного соціального внеску є порушенням законодавства і потребує оперативного реагування відповідних органів і служб.  Учасники зустрічі обговорили можливі шляхи впливу на підприємців ринку з метою погашення ними боргів, які можуть призвести до порушення стабільності й повномірності здійснення  виплат пенсіонерам, в тому числі батькам та близьким самих боржників.

Представник Фонду акцентував увагу керівника ринку на необхідності проведення активної роз’яснювальної роботи серед підприємців та висловив сподівання на ефективну співпрацю з адміністрацією ринку у справі контролю за дотриманням ними вимог трудового законодавства.

 

background Layer 1