Пропустити навігацію

Юні буковинці зображають своє уявлення трудових відносин у малюнках

 

sok malyunok 300x225 - Юні буковинці зображають своє уявлення трудових відносин у малюнках

 

Розуміння того, що є добре, а що – погано, кожній людині прищеплюють в дитинстві, починаючи з найпростіших понять. Упродовж років становлення особистості вони доповнюються більш складними і вагомими життєвими постулатами шляхом набуття знань і досвіду, формуючи моральні принципи, які визначають лінію поведінки.

Питання трудових відносин є одним із найважливіших у житті, адже саме робота у більшості випадків забезпечує засоби для існування, формує достаток, який відкриває більші чи менші можливості. Рівень цього достатку визначається джерелом доходів, яким у переважної більшості є робота. Її вибір – дуже значимий і відповідальний крок, готуватись до якого необхідно з юних літ. Тому пенсійники області приділяють особливу увагу роботі з молодим поколінням, у доступній формі  надаючи його представникам роз’яснення та настанови щодо того, як потрібно будувати трудові відносини, щоб вони дали бажане матеріальне забезпечення і під час трудової діяльності, і після виходу на заслужений відпочинок у літньому віці. Щоб прищепити дітям усвідомлення відповідальності за своє майбутнє і майбутнє країни, адже будувати його належить саме їм, представники Фонду проводять активну роз’яснювальну роботу в навчальних закладах по всій території краю. Однією з ефективних форм вираження учнями свого розуміння цієї важливої сторони життя  є його відображення в художній творчості. Отож пенсійна служба краю зініціювала проведення серед учнів буковинських шкіл конкурсу малюнків на тему легалізації  зайнятості.

Представники Заставнівського відділу обслуговування громадянMal Zast3 300x169 - Юні буковинці зображають своє уявлення трудових відносин у малюнках після проведення інформаційних бесід з учнями навчальних закладів оголосили конкурс малюнків “Я хочу працювати офіційно!”. Школярі охоче відгукнулись на пропозицію і зобразили бачення трудових відносин заснованими на принципах ділової порядності, чесності, відповідальності.

Mal Zast1 300x169 - Юні буковинці зображають своє уявлення трудових відносин у малюнках

Своїми творчими роботами учні засвідчили розуміння того, що легальна робота і справедлива оплата праці – запорука соціальної захищеності й гідних пенсійних перспектив.

 

«Працюй легально!» – під таким гаслом провели зустріч зі школярами місцевої гімназії пенсійники Новодністровська.

Novodnistr legalno3 300x225 - Юні буковинці зображають своє уявлення трудових відносин у малюнкахРоз’яснивши негативні наслідки тіньової зайнятості, фахівці пенсійної служби  закликали учнів, які невдовзі постануть перед вибором життєвого шляху, дбати про своє майбутнє та майбутнє держави, будуючи трудові відносини на засадах чесності, прозорості й відповідальності. Запропонували школярам відобразити своє бачення трудової діяльності в малюнках, на яке діти охоче погодились. Кожен з них постарався в художній формі зобразити розуміння важливості легальної роботи і гідної оплати праці як запоруки стабільного і справедливого матеріального забезпечення та успішного розвитку економіки держави.

Представники пенсійної служби Vyzh malyun1 300x225 - Юні буковинці зображають своє уявлення трудових відносин у малюнкахВижниччини після проведення роз’яснювальних бесід  з учнями Чорногузівської ЗОШ І-ІІІ ступеня провели з ними конкурс малюнка на тему легалізації зайнятості. Творчі роботи школярів засвідчили розуміння ними  необхідності офіційного оформлення трудових відносин та справедливої й прозорої оплати праці для майбутнього пенсійного забезпечення.

Hotyn malyunok 1 300x225 - Юні буковинці зображають своє уявлення трудових відносин у малюнкахПредставники Хотинського сервісного центру завітали до місцевої гімназії та розповіли учням про важливість легальних трудових відносин  для отримання гарантованого державою соціального захисту під час трудової діяльності та гідного пенсійного забезпечення після виходу на заслужений відпочинок. Запропонували взяти участь у конкурсі  малюнків на тему  «Я хочу працювати офіційно!». Серед численних творчих робіт журі визнало найкращим малюнок учня 5 класу Дениса Гороховського та нагородило юного художника подарунком.

 

Начальник Герцаївського відділу обслуговування громадян Лариса Капра провела  зустріч з колективом та батьками вихованців Герцаївського дитячого навчального закладу «Теремок». Представниця Фонду розповіла про важливість офіційного працевлаштування для отримання належних соціальних виплат під час трудової діяльності та гідного пенсійного забезпечення після виходу на заслужений відпочинок. Пояснила негативні наслідки тіньової зайнятості і зарплат, прихованих від держави «в конвертах», повідомила про сучасні електронні сервіси пенсійної служби, які  дають змогу відстежувати інформацію щодо нарахованого заробітку,

Gertsa malyun1 225x300 - Юні буковинці зображають своє уявлення трудових відносин у малюнках

 сплачених внесків і зарахованого страхового стажу на Веб-порталі

Gertsa malyun2 300x169 - Юні буковинці зображають своє уявлення трудових відносин у малюнках

Пенсійного фонду України, пояснила порядок реєстрації на ньому та закликала стати активними користувачами цього корисного електронного сервісу.

Водночас представниця Фонду опитала діток старшої групи щодо того, як вони уявляють свою майбутню роботу, що знають про роботу своїх батьків та заробітну плату, для чого потрібні гроші, як люди їх отримують тощо. Запропонувала малечі зайнятися малюванням, оголосивши конкурс на тему «Я хочу працювати офіційно». Діти активно взялися до улюбленої справи і невдовзі дорослі змогли побачити творіння своїх вихованців, у кожному  з яких кожен маленький автор постарався зобразити своє бачення того, якою має бути робота і зарплата, щоб відчувати себе забезпеченим та упевненим у завтрашньому дні.

background Layer 1