Пропустити навігацію

Консультації фахівців пенсійної служби – у режимі відеозв’язку

28.11.2018 SKAJP PERKIVTSI 300x225 - Консультації фахівців пенсійної служби - у режимі відеозв’язку

 

Фахівці  Кельменецького відділу обслуговування громадян  провели прийом жителів села Перківці в режимі відеозв’язку.

10 сільських жителів  звернулися до спеціалістів пенсійної служби з питань порядку перерахунку пенсій та зміни розміру надбавок, що залежать від рівня прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність; зарахування пільгового стажу; особливостей призначення пенсії у зв’язку з інвалідністю; порядок перерахунку пенсій працюючим пенсіонерам тощо.

Під час індивідуальних бесід представник пенсійної служби в районі Тетяна Громик   акцентувала увагу отримувачів пенсійних виплат на необхідності повідомлення органів Фонду про зміни в працевлаштуванні та місця фактичного проживання. Назвала переваги отримання пенсійних виплат через вкладні рахунки в банківських установах, розповіла про зручний формат  електронного пенсійного посвідчення.

Представниця Фонду роз’яснила негативні наслідки неофіційного працевлаштування для майбутнього соціального та пенсійного забезпечення працюючих та наголосила на важливості офіційної легальної зайнятості  та ознайомила з основними нормами пенсійного законодавства. Розповіла про зручні та корисні послуги пенсійної служби електронного формату, які дають змогу оперативно отримати потрібну інформацію з пенсійного забезпечення, значно заощадивши час. Зокрема, зауважила на можливості перегляду даних щодо нарахованого заробітку, сплачених внесків і зарахованого страхового стажу з реєстру застрахованих осіб в Особистому кабінеті на Веб-порталі Пенсійного фонду, повідомила про можливість отримання правомірних документів, підтверджених QR-кодом, без відвідування сервісного центру. Пояснила порядок реєстрації на цьому електронному сервісі та порекомендувала долучатися до числа його користувачів, щоб завжди бути в курсі актуальних питань пенсійного забезпечення.

Особистий прийом громадян у режимі відеозв’язку для мешканців села Sokyryany skajp 300x225 - Консультації фахівців пенсійної служби - у режимі відеозв’язкуШишківці провела начальник відділу з питань призначення та перерахунків пенсій в Сокирянському районі  Світлана Глюза.

Громадяни, які прийшли на дистанційну консультацію, отримали роз’яснення умов реалізації права на призначення пенсій різних видів, перерахунку пенсій працюючим пенсіонерам з урахуванням стажу та заробітної плати в автоматичному режимі, особливостей виплати пенсії працюючим пенсіонерам. Найактуальнішим питанням на прийомі було підвищення пенсій.

Також фахівець Фонду проінформувала осіб, яким уже призначена пенсія, про можливість виготовлення електронного пенсійного посвідчення, завдяки поєднанню функцій посвідчення особи та платіжної картки дозволяє отримувати пенсійгі виплати через банкомат, здійснювати фінансові розрахунки в торговельних мережах тощо. Очільниця пенсійної служби району ознайомила відвідувачів відеоприйому з новими послугами пенсійної служби, зокрема, розповіла про можливість отримання в онлайн-режимі документів з підтвердженням QR-кодом на Веб-порталі Пенсійного фонду, а також актуальної інформації з пенсійного забезпечення через СМС-інформування.

background Layer 1