Пропустити навігацію

Зустрічі з трудовими колективами – ефективний спосіб донесення актуальної інформації з пенсійного забезпечення до широких кіл громадськості

Nov Tr kol mehanizat3 225x300 - Зустрічі з трудовими колективами – ефективний спосіб донесення актуальної інформації з пенсійного забезпечення до широких кіл громадськості

 

З метою ознайомлення працівників підприємств і організацій з найважливішими аспектами пенсійного законодавства начальник Новодністровського відділу обслуговування громадян (сервісного центру) Наталя Якубовська провела інформаційну зустріч з працівниками відділу механізації Новодністровської експлуатаційної дільниці.

Надавши детальні роз’яснення умов призначення та порядку нарахування пенсій, представниця Фонду назвала основні складові, які впливають на розрахунок їх розміру. Зокрема, наголосила на важливості страхового стажу, про набуття якого потрібно дбати заздалегідь, оскільки вимоги до тривалості років офіційної трудової діяльності, необхідних для виходу на пенсію, суттєво зросли та продовжуватимуть зростати уподовж ближчого десятиліття. Наголосила на важливості офіційного оформлення трудових договорів та обов’язкової сплати роботодавцем страхових внесків у розмірі, не меншому за мінімальний (у 2018 році – 819.06 грн.). Поінформувала про можливість набуття страхового стажу шляхом добровільної участі в системі обов’язкового державного соціального страхування.

Наталя Якубовська повідомила механізаторам про заплановані з 1 грудня перерахункиTr kol mehanizat1 225x300 - Зустрічі з трудовими колективами – ефективний спосіб донесення актуальної інформації з пенсійного забезпечення до широких кіл громадськості пенсійних виплат, надбавок і доплат, що базуються на розмірі прожиткових мінімумів, та про те, яких перерахунків пенсій слід очікувати наступного року. Порекомендувала громадянам передпенсійного віку завчасно звертатись до сервісного центру пенсійної служби з метою здійснення попередньої правової експертизи документів, необхідних для призначення пенсій.

 Фахівець пенсійної служби надала детальні відповіді на запитання працівників підприємства й розповіла про широкі можливості отримання інформації з питань пенсійного забезпечення за допомогою сучасних послуг пенсійної служби електронного формату, зокрема, сервісних функцій Веб-порталу Пенсійного фонду та СМС-інформування, пояснила порядок їх використання й налаштування, а також назвала переваги електронного пенсійного посвідчення.

Головний спеціаліст Хотинського відділу обслуговування громадян Аліна Годнюк  провела  зустріч з трудовим колективом управління праці та соціального захисту населення.

Hotyn trud kol 225x300 - Зустрічі з трудовими колективами – ефективний спосіб донесення актуальної інформації з пенсійного забезпечення до широких кіл громадськостіПредставниця Фонду поінформувала працівників установи про порядок призначення і нарахування пенсійних виплат, залежність їх розміру від розміру заробітку, сплачених внесків та  тривалості страхового стажу. При цьому зазначила, що працівникам, які мають тривалий страховий стаж,  офіційно отримували високу оплату праці, з якої до бюджету сплачувались належні внески, нараховують гідні пенсії. Фахівець пенсійної служби повідомила про можливість відстеження персональних даних щодо сум нарахованого заробітку, сплачених внесків та тривалості зарахованого  страхового стажу в Особистому кабінеті на Веб-сайті Пенсійного фонду, пояснила порядок реєстрації на цьому зручному й корисному електронному сервісі. Розповіла також про можливість отримання в онлайн-режимі довідок та інших документів з підтвердженням QR-кодом, що завдяки відсутності потреби відвідування сервісного центру дозволяє значно заощадити час.

 Аліна Годнюк повідомила про підвищення з 1 грудня у зв’язку зі зміною  прожиткового мінімуму для непрацездатних громадян мінімального розміру пенсій та здійснення відповідного перерахунку надбавок, доплат, підвищень, а також про перерахунки, які очікуються наступного року. Звернула увагу осіб передпенсійного віку на доцільність завчасного звернення до органів Фонду для здійснення попередньої правової оцінки наявних документів, для отримання додаткових консультацій порадила звертатись до спеціалістів пенсійної служби за телефоном гарячої лінії та через відеозв’язок.

background Layer 1