Пропустити навігацію

Буковинців настановляють готуватися до виходу на пенсію заздалегідь

Babyn SHKOLA MAJBUTNOGO PENSIONERA 300x180 - Буковинців настановляють готуватися до виходу на пенсію заздалегідь

 

З метою попередньої  підготовки документів для призначення пенсії, оперативного вирішення пов’язаних з цим проблемних питань на Кельменеччині відбулося заняття «Школи майбутнього пенсіонера».

Фахівці пенсійної служби надали роз’яснення порядку звернення за первинним призначенням пенсії, ознайомили з переліком необхідних документів, назвали вимоги до довідок про заробітну плату.

Майбутні пенсіонери цікавилися питаннями добровільної участі в соціальному страхуванні, можливості дострокового виходу на пенсію, порядку обчислення страхового стажу та отримали на них детальні фахові відповіді працівників пенсійної служби.

Окрему увагу присутніх пенсійники звернули на важливість легалізації зайнятості та негативні наслідки зарплат  “у конвертах”. Поінформували  про можливість відстеження персональних даних щодо сум нарахованого заробітку, сплачених внесків та тривалості зарахованого  страхового стажу в Особистому кабінеті на Веб-сайті Пенсійного фонду, пояснили порядок реєстрації на цьому електронному сервісі. Розповіли також про можливість отримання в онлайн-режимі довідок та інших документів з підтвердженням QR-кодом, що завдяки відсутності потреби відвідування сервісного центру дозволяє значно заощадити час.               Продемонструвавши присутнім відеоматеріали з детальними роз’ясненнями порядку реєстрації на Веб-порталі та налаштування послуги СМС-інформування, закликали майбутніх пенсіонерів стати їх користувачами для оперативного отримання корисної інформації з пенсійного забезпечення.

background Layer 1