Пропустити навігацію

Соціальний захист осіб з інвалідністю – завдання особливої ваги для буковинських пенсійників

CHernivtsi. Den lyudej z invalidnistyu 9 300x280 - Соціальний захист осіб з інвалідністю – завдання особливої ваги для буковинських пенсійників

Турбота про людей з інвалідністю – завдання особливої ваги для пенсійної служби. Це не тільки обов’язок державного службовця, а й вияв моральності, яка базується на засадах людяності, чуйності та доброзичливості, прагненні підтримати  того, кому необхідна допомога. Люди з інвалідністю мають почуватися в суспільстві повноцінними, бути впевненими у своїй захищеності та гарантованих правах. Про те, як створити для них максимально комфортні умови та забезпечити надійний соціальний захист, говорили пенсійники Буковини на спеціальних нарадах з представниками соціальних служб.

Напередодні Міжнародного Дня людей з інвалідністю пенсійникиCHernivtsi. Den lyudej z invalidnistyu 4 300x225 - Соціальний захист осіб з інвалідністю – завдання особливої ваги для буковинських пенсійників Буковини провели низку заходів, приурочених соціальному захисту громадян з вадами здоров’я.

Заступник начальника управління обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області Наталя Назаренко взяла участь у засіданні Чернівецької обласної ради інвалідів. Представниця Фонду надала детальні роз’яснення нововведень в пенсійному забезпеченні, поінформувала про умови призначення пенсій по інвалідності та за віком, зауваживши на визначальній ролі в розрахунку розміру пенсійної виплати тривалості страхового стажу та величини заробітної плати.

На засіданнях круглого столу з представниками центрів зайнятості в усіх районах області буковинські пенсійники обговорили низку питань, що стосувались працевлаштування громадян цієї категорії населення, їх адаптації на новому робочому місці тощо.

CHernivtsi. Den lyudej z invalidnistyu 1 300x169 - Соціальний захист осіб з інвалідністю – завдання особливої ваги для буковинських пенсійниківАктуальну тему обговорили за круглим столом пенсійники Герцаївщини з представниками районної філії Чернівецького обласного центру зайнятості.

Поінформувавши присутніх про умови виходу на пенсію по інвалідності,  залежність розмірів пенсії по інвалідності від групи інвалідності й розміру пенсії за віком, представниця Фонду акцентувала увагу на  визначальній ролі в формуванні суми пенсійної виплати тривалості страхового стажу. Лариса Капра зазначила, що необхідною умовою його зарахування є сплата роботодавцем єдиного соціального внеску в розмірі, не меншому за встановлений законодавством мінімальний (у 2018 році – 819, 06 грн.). З огляду на підвищення вимог до тривалості необхідного для призначення пенсії страхового стажу та подальше їх зростання наголосила на потребі особливого контролю за належною сплатою роботодавцями соціальних внесків за працівників, які мають інвалідність.

Засідання круглого столу з питань соціального захисту людей з інвалідністю CHernivtsi. Den lyudej z invalidnistyu 2 300x225 - Соціальний захист осіб з інвалідністю – завдання особливої ваги для буковинських пенсійниківпровели пенсійники Новодністровська представниками районної філії центру зайнятості.   Учасники зустрічі обговорили низку питань, що стосувались працевлаштування осіб з інвалідністю, їх адаптації на новому робочому місці тощо.  Фахівець пенсійної служби  поінформувала про порядок нарахування пенсії по інвалідності при працевлаштуванні на роботу.

Представники Пенсійного фонду та центру зайнятості узгодили напрямки співпраці, спрямованої на посилення соціального захисту людей з особливими потребами, і окреслили план подальших дій для виконання цього важливого завдання.

– Ми повинні будувати свою роботу так, щоб люди з особливими потребами, які мають проблеми зі здоров’ям, не почувалися обділеними і непотрібними. Вони мають відчувати турботу з боку держави у вигляді надійного соціального захисту. Захист прав цих людей – наш обов’язок і завдання особливої ваги як державних службовців, так і людей з високими моральними засадами, які базуються на прагненні підтримати того, хто цього потребує, та не дозволили йому відчувати себе неповноцінним. Спільно з органами влади і всіх держаних служб ми повинні докласти максимум зусиль, щоб створити для цих людей максимально комфортні умови в усіх сферах суспільного життя, – зауважили на зустрічах з партнерами представники Фонду.CHernivtsi. Den lyudej z invalidnistyu 8 300x225 - Соціальний захист осіб з інвалідністю – завдання особливої ваги для буковинських пенсійників CHernivtsi. Den lyudej z invalidnistyu 5 300x169 - Соціальний захист осіб з інвалідністю – завдання особливої ваги для буковинських пенсійників CHernivtsi. Den lyudej z invalidnistyu 6 300x225 - Соціальний захист осіб з інвалідністю – завдання особливої ваги для буковинських пенсійників CHernivtsi. Den lyudej z invalidnistyu 7 300x225 - Соціальний захист осіб з інвалідністю – завдання особливої ваги для буковинських пенсійників

background Layer 1