Пропустити навігацію

Відбулося чергове засідання Комісії з питань підтвердження стажу роботи на призначення пільгових пенсій

DSC03013 300x225 - Відбулося чергове засідання Комісії з питань підтвердження стажу роботи на призначення пільгових пенсій

 

В умовах сьогодення, наближаючись до пенсійного віку, громадяни, в силу незалежних від них обставин, часто стикаються з проблемою, пов’язаною з відсутністю документів, які б  підтвердили право на призначення пенсій на пільгових умовах або за вислугу років у зв’язку з ліквідацією підприємств (організацій) без визначення їх правонаступників.

Щоб допомогти буковинцям в таких випадках вчасно реалізувати право на пільгове пенсійне забезпечення, відбулося засідання  комісії  при начальнику Головного  управління Пенсійного фонду України  в Чернівецькій області, яка приймає рішення з питань підтвердження стажу роботи на посадах, що дають право на призначення пенсії на пільгових умовах або за вислугу років. Для таких осіб рішення комісії – чи не єдиний спосіб реалізувати своє право на пільгове

DSC03017 300x225 - Відбулося чергове засідання Комісії з питань підтвердження стажу роботи на призначення пільгових пенсій

 пенсійне забезпечення і вийти на пенсію раніше встановленого в країні пенсійного віку, і, тим самим, компенсувати зниження рівня працездатності. На засіданні розглянуто 5 заяв осіб,  які працювали на підприємствах та в установах, що на даний час ліквідовані.

На підставі трудової книжки та первинних документів, виданих архівними установами (наказів про прийняття, переведення, звільнення з роботи, відомостей про нарахування заробітної плати та інше) Комісією прийнято рішення щодо підтвердження стажу роботи, який дає право на пенсію на пільгових умовах.

Завдяки ухваленим на засіданні рішенням окремі особи вже в найближчому майбутньому зможуть реалізувати своє право на пільгове пенсійне забезпечення.

Нагадуємо! Працівникам ліквідованих підприємств (без правонаступника), які працювали в шкідливих та важких умовах праці, не потрібно чекати досягнення пенсійного віку. Звернутися за підтвердженням пільгового стажу на Комісію можна  вже сьогодні. Спеціалісти Пенсійного фонду за місцем проживання допоможуть сформувати необхідний пакет документів для розгляду на Комісії.

background Layer 1