Пропустити навігацію

Михайло Романів здійснив виїзний прийом громадян Новоселицької ОТГ

Novoselytsya Romaniv 3 300x200 - Михайло Романів здійснив виїзний прийом громадян Новоселицької ОТГ

 

Для надання мешканцям населених пунктів області оперативної інформації з пенсійного забезпечення та консультацій начальник Головного управління Пенсійного фонду в Чернівецькій області Михайло Романів здійснив виїзд до Новоселицької ОТГ.

 Очільник буковинських пенсійників надав громадянам, які прийшли на прийом, детальні роз’яснення умов призначення та порядку нарахування пенсійних виплат. Наголосив на визначальній ролі страхового стажу в реалізації права на пенсійне забезпечення, набуття якого можливе лише за умов офіційного працевлаштування. Розповів про зростання вимог до необхідної для виходу на пенсію його тривалості, відповів на численні запитання мешканців Новоселицької ОТГ та повідомив про збільшення розміру пенсій з 1 грудня й перерахунки, які відбудуться наступного року.

В рамках виїзного робочого дня Михайло Романів провів зустріч з активом Новоселицької ОТГ, на якій обговорив актуальні питання  легалізації зайнятості та сплати роботодавцями району обов’язкових платежів. Під час розмови із головою Новоселицької міської ОТГ Марією Нікорич та її заступником Демидом Novoselytsya Romaniv 2 300x200 - Михайло Романів здійснив виїзний прийом громадян Новоселицької ОТГШовою  керівник пенсійної служби Буковини наголосив на необхідності вжиття ефективних заходів впливу на страхувальників, які мають заборгованість до бюджету Фонду, з метою якомога швидшого її погашення. Зазначив, що від стабільного наповнення бюджету залежить своєчасність та повномірність здійснення  соціальних та пенсійних виплат мешканцям краю. Учасники зустрічі обговорили шляхи взаємодії у справі легалізації зайнятості та контролю за дотриманням роботодавцями району вимог трудового законодавства.

На зустрічі з головою районної ради ветеранів Миколою Чигирем та активом ветеранської організації Михайло Романів  надав роз’яснення актуальних питань пенсійного забезпечення і повідомив про пенсійні перерахунки з 1 грудня у зв’язку зі збільшенням прожиткового мінімуму для непрацездатних громадян та розповів про те, яких перерахунків слід очікувати наступного року.  Зауважив, що своєчасна виплата пенсій залежить від належної сплати обов’язкових платежів керівниками установ, організацій, підприємств, наголосив на доцільності проведення спільних роз’яснювальних заходів щодо необхідності дотримання вимог трудового законодавства з легалізації зайнятості й оплати праці. Михайло Романів також поінформував ветеранів Новоселиччини про зручні та корисні сучасні електронні сервіси пенсійної служби, які дають можливість вирішувати чимало питань пенсійного забезпечення в онлайн-режимі, без потреби відвідування сервісного центру. Зауважив, що зареєстровані користувачі Веб-порталу мають змогу відстежувати ситуацію щодо дотримання роботодавцем законодавчих вимог щодо нарахування заробітної плати не нижчого за встановлений законом розміру та сплати обов’язкових платежів. Закликав присутніх активно використовувати електронні послуги пенсійної служби задля заощадження часу і сил та належної поінформованості з питань пенсійного забезпечення.

background Layer 1