Пропустити навігацію

Правова обізнаність громадян – надійний інструмент захисту їх законних інтересів

kaptar pravo 300x179 - Правова обізнаність громадян – надійний інструмент захисту їх законних інтересів

 

З нагоди Всеукраїнського тижня права працівники Путильського сервісного центру провели нараду, приурочену розгляду питань реалізації та захисту прав людини в процесі діяльності пенсійної служби краю.

Начальник Путильського відділу обслуговування громадян (сервісного центру) Іван Каптарь звернув увагу службовців на основні права громадян, які звертаються до органів Пенсійного фонду України, гарантовані їм Конституцією України, Законом України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» та Законом України «Про звернення громадян».

Керівник сервісного центру зазначив, що органи Пенсійного фонду виконують одну з найважливіших соціальних функцій у державі – здійснюють пенсійне забезпечення наших громадян та стоять на захисті їхніх законних прав та інтересів. При цьому зауважив, що пріоритетними напрямками  діяльності Пенсійного фонду України є реалізація конституційного права громадян на звернення, підвищення якості обслуговування й захисту прав людини з питань пенсійного забезпечення.

Учасники засідання відзначили, що найефективнішим інструментом захисту громадянами своїх прав є їхня  правова обізнаність, і справою першочергової важливості для буковинських пенсійників є надання їм у цьому допомоги шляхом проведення активної інформаційно-роз’яснювальної роботи. Саме знання прав є найбільш дієвим інструментом  їх захисту.

В ході обговорення теми правового захисту громадян працівники сервісного центру окреслили можливі шляхи його посилення й окреслили план подальших  дій у цьому важливому напрямку.

background Layer 1