Пропустити навігацію

В консультативних пунктах пенсійної служби буковинцям надають фахові роз’яснення усіх питань пенсійного забезпечення

Konsultpunkt Sokyryany 300x169 - В консультативних пунктах пенсійної служби буковинцям надають фахові роз’яснення усіх питань пенсійного забезпечення

 

Головний спеціаліст Сокирянського відділу обслуговування громадян Мальвіна Гінгуляк провела прийом громадян у  приміщенні відділення соціально-побутової адаптації і соціально-медичних послуг територіального центру м. Сокиряни.

Фахівець пенсійної служби надала громадянам детальні роз’яснення актуальних питань пенсійного забезпечення, зокрема, умов призначення і порядку нарахування пенсій. Назвала складові, які справляють безпосередній вплив на формування розміру пенсійної виплати, акцентувавши увагу на тривалості страхового стажу, вимоги до тривалості якого для реалізації права на пенсійне забезпечення зросли та продовжуватимуть зростати. З огляду на це порекомендувала громадянам дбати про його набуття заздалегідь, обов’язково обираючи легальне працевлаштування. Мальвіна Гінгуляк наголосила, що зарахування періоду роботи до страхового стажу можливе тільки за умови сплати роботодавцем єдиного соціального внеску в розмірі, не меншому за встановлений законом мінімальний.   При цьому представник Фонду  зробила акцент на важливості офіційного працевлаштування, що є запорукою забезпечення працівникам соціального захисту, а пенсіонерам – гідних пенсій. Повідомила про можливість набуття страхового стажу шляхом добровільної участі в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Поінформувала про широкий спектр можливостей, які можна отримати за допомогою електронних послуг пенсійної служби. Зокрема, повідомила, що зареєстровані користувачі Веб-порталу Пенсійного фонду мають змогу переглядати персональні дані щодо розміру нарахованого заробітку, суми сплачених внесків та тривалості зарахованого страхового стажу, усіх нарахувань та перерахунків пенсійних виплат, а також отримати в онлайн-режимі потрібні довідки та інші документи, правомірність яких підтверджується QR-кодом.  Мальвіна Гінгуляк зауважила на зручності й доступності послуг електронного  формату, адже завдяки відсутності потреби відвідування сервісного центру дозволяють значно заощадити час. Пояснила порядок реєстрації на Веб-порталі та налаштування послуги СМС-інформування і закликала громадян до активного використання сучасних послуг пенсійної служби. Повідомила про пенсійні перерахунки з 1 грудня нинішнього року та  очікувані підвищення пенсій у році наступному.

Після прийому громадян представниця Пенсійного фонду провела бесіду в формі діалогу  з відвідувачами та працівниками відділення соціально-побутової адаптації і соціально-медичних послуг територіального центру м. Сокиряни, під час якої обговорила з представниками сфери соціальних послуг актуальні питання пенсійного забезпечення та відповіла на індивідуальні запитання.

background Layer 1