Пропустити навігацію

На зустрічах з трудовими колективами пенсійники області роз’яснюють важливість легалізації праці та сплати обов’язкових платежів

 

Stasyuk 2 300x169 - На зустрічах з трудовими колективами пенсійники області роз’яснюють  важливість легалізації праці та сплати обов’язкових платежівНачальник Заставнівського відділу обслуговування громадян Віктор Стасюк спільно із заступником начальника Кіцманського управління ДПІ Валентиною Євко та начальником Заставнівського відділу державної виконавчої служби Віктором Гуменом провели аналітично-роз’яснювальну роботу в трудових колективах органів місцевого самоврядування та поштових відділень району.

Проаналізувавши причини наявності та росту заборгованості зі сплати єдиного соціального внеску приватних підприємців Заставнівщини, представники державних та виконавчої служб окреслили коло необхідних заходів для вирішення цієї проблеми. Очільник пенсійної служби району поінформував про негативні наслідки такої заборгованості як для найманих працівників, так і для роботодавців та пенсійного бюджету. Віктор Стасюк наголосив, що з вини несумлінних керівників, які прагнуть уникнути сплати внесків, наймані працівники позбавляються соціального захисту та гідних пенсійних перспектив, а нинішні пенсіонери можуть не отримати вчасно щомісячних виплат внаслідок недоотримання бюджетом Фонду коштів з обов’язкових платежів.

Керівник сервісного центру закликав трудові колективи до співпраці у справіStasyuk3 300x169 - На зустрічах з трудовими колективами пенсійники області роз’яснюють  важливість легалізації праці та сплати обов’язкових платежів роз’яснення підприємцям-боржникам під час особистого спілкування з ними та їхніми родичами і близькими необхідності усвідомлення фінансової та моральної відповідальності перед найманими працівниками і державою. Наголосив на важливості переконання роботодавців сплатити заборгованість та надалі сумлінно дотримуватись вимог трудового законодавства задля забезпечення працівникам соціального захисту, гарантованого державою, та гідних пенсійних перспектив у майбутньому, а також дбати про стабільне матеріальне забезпечення нинішніх пенсіонерів, серед яких їхні літні близькі люди.

Zast TSZ 300x169 - На зустрічах з трудовими колективами пенсійники області роз’яснюють  важливість легалізації праці та сплати обов’язкових платежівЗаступник начальника Заставнівського відділу обслуговування громадян Світлана Турецька провела з працівниками районного центру зайнятості семінар на тему легалізації зайнятості.

Учасники заходу обговорили актуальні проблеми трудових відносин, акцентуючи увагу на необхідності офіційного їх оформлення. Детально роз’яснивши негативні наслідки тіньової зайнятості, представниця Фонду наголосила на відповідальності роботодавців за добробут і соціальний захист найманих працівників та їхнє пенсійне майбутнє. Світлана Турецька зауважила на потребі активної роз’яснювальної роботи та ефективних заходів впливу на несумлінних працедавців від рівня органів влади до населення, яке має долучатись до вирішення важливої проблеми трудових відносин задля забезпечення власного благополуччя, стабільного добробуту своїх родичів і близьких та фінансової стабільності держави загалом.

Заступник начальника Хотинського відділу обслуговування Hotyn2 300x225 - На зустрічах з трудовими колективами пенсійники області роз’яснюють  важливість легалізації праці та сплати обов’язкових платежівгромадян Альона Печерова  провела  зустріч з трудовим колективом  архітектурно-планового відділу Хотинської РДА.

Детально роз’яснивши засади пенсійного забезпечення громадян України, представниця Фонду акцентувала увагу працівників державної установи на важливості проблеми легалізації зайнятості. Поінформувала про пряму залежність пенсійного забезпечення від наявності страхового стажу, вимоги до тривалості якого цьогоріч зросли до 25 років та продовжуватимуть зростати щороку на рік упродовж ближчого десятиліття. У зв’язку з цим наголосила на важливості легалізації зайнятості населення та дотримання вимог трудового законодавства. Повідомила про наявність проблеми у цій сфері внаслідок мінімізації чи несплати несумлінними роботодавцями єдиного соціального внеску, що позбавляє найманих працівників права на зарахування страхового стажу та в майбутньому права на гідне пенсійне забезпечення, а також спричиняє недоотримання коштів бюджетом Фонду, який фінансує соціальні та пенсійні   виплати громадянам.

Представниця Фонду в районі закликала працівників державної установи до співпраці у справі роз’яснення порушеної проблематики широким колам населення, а особливо представникам малого і середнього бізнесу.

Принагідно розповіла про зручні електронні послуги пенсійної служби й закликала до їх використання з метою оперативного отримання інформації з пенсійного забезпечення.

background Layer 1