Пропустити навігацію

У «Прайм Таймі» – про перерахунок пенсій та погашення заборгованості зі сплати єдиного внеску

Pererahunky Prajm tajm 300x180 - У «Прайм Таймі» – про перерахунок пенсій та погашення заборгованості зі сплати єдиного внеску

 

Про результати перерахунку пенсій внаслідок підвищення з 1 грудня 2018 року соціальних стандартів та наслідки нелегального працевлаштування і заборгованості зі сплати єдиного внеску в прямому ефірі радіопрограми «Прайм Тайм» розповіли фахівці Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області.

– В цілому на Буковині перерахунку підлягало 90% загальної кількості пенсіонерів, а це майже 200 тисяч буковинців. Середній розмір підвищення по області склав близько 33 грн. Додаткові видатки на виплату пенсій після проведеного перерахунку становлять понад 6,7 млн. грн., – розповіла в прямому ефірі начальник управління обслуговування громадян Людмила Троцюк.

Представниця Фонду повідомила про категорії громадян, пенсії яких перераховано у зв’язку з підвищенням соціальних стандартів. При цьому зауважила, що перерахунок пенсій здійснюється автоматизованим шляхом за матеріалами пенсійних справ, без необхідності подання пенсіонерами заяв та будь-яких інших додаткових документів. Розмір такого підвищення визначається для кожного пенсіонера індивідуально.

Начальник фінансово-економічного управління Лілія Лелюх розповіла слухачам про наслідки несплати страхувальниками єдиного соціального внеску. Повідомила, що своєчасна та повномірна сплата соціальних внесків – обов’язкова умова зарахування страхового стажу, необхідного для призначення пенсії, яка визначальним чином впливає на пенсійні перспективи самих підприємців і найманих працівників, забезпечення їм гідних пенсійних та інших гарантованих державою соціальних виплат. Розповіла про можливість добровільної участі в загальнообов’язковому державному соціальному страхуванні. Звертаючись до роботодавців, зауважила, що від їхньої сумлінності та ділової порядності залежить соціальний захист не тільки їх особисто, але й найманих працівників та людей старшого покоління, в тому числі їхніх же батьків, дідусів та бабусь, рідних і близьких. А заборгованість зі сплати єдиного соціального внеску – суттєвий удар по наповненню бюджету Пенсійного фонду України, з якого здійснюються пенсійні виплати.

Під час прямого радіоефіру фахівці Головного управління відповіли на запитання додзвонювачів, яких найбільше цікавили питання, пов’язані з умовами та чинниками, які сприяють вплив на розміри їхніх перерахованих пенсійних виплат.

Пенсійники повідомили, що актуальну інформацію з питань пенсійного забезпечення громадяни можуть отримати через Веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України, звернувшись до сервісних центрів та зателефонувавши на гарячу лінію.

background Layer 1