Пропустити навігацію

Представники Фонду продовжують консультувати буковинців через відеозв’язок

Mala 300x169 - Представники Фонду продовжують консультувати буковинців через відеозв’язок

 

В рамках проведення заходів з дистанційного обслуговування населення, відбулася відеоконференція за участю заступника начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області Наталії Малої.

Жителі Кіцманщини мали змогу поспілкуватися з представником Пенсійного фонду України та отримати кваліфіковані відповіді на свої запитання.

Найбільше учасників відоеконференції цікавили  загальні питання щодо вимог до стажу для набуття права на пенсію за віком, розрахунку коефіцієнта заробітної плати, призначення пенсій батькам дітей-інвалідів з дитинства. Наталія Мала нагадала громадянам, що вони мають можливість зареєструватися на Веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України та отримувати інформацію зі своєї облікової картки  про страховий стаж, нараховану заробітну плату та сплачені страхові внески з системи персоніфікованого обліку.

Також  заступник начальника Головного управління Пенсійного DSC03090 300x225 - Представники Фонду продовжують консультувати буковинців через відеозв’язокфонду України в Чернівецькій області Василь Мельник надав консультації працівникам Тереблеченської сільської ОТГ  та жителям цієї громади.

Представник Фонду надав індивідуальні роз’яснення щодо призначення пенсії різних видів. Повідомив про збільшення розміру пенсій з 1 грудня й перерахунки, які відбудуться у 2019 році. Зосередив увагу відвідувачів на тому, що з 1 січня 2018 року право на призначення пенсії за віком мають тільки ті особи, в яких страховий стаж становитиме не менше 25 років, зазначив, що вимога до мінімального страхового стажу буде поступово збільшуватися, щороку на один рік і в 2028 році складатиме 35 років.

Поінформував осіб передпенсійного віку про  можливість завчасного подання документів, необхідних для призначення пенсії, для здійснення їх правової експертизи та формування макету пенсійної справи. Ознайомив з порядком подання й оформлення документів для призначення пенсій. Зазначив про можливість добровільної участі в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Василь Мельник наголосив на важливості офіційної зайнятості та отриманні легальної заробітньої плати. Нагадав про можливість отримання інформації з пенсійних питань за телефоном “гарячої” лінії та у режимі відеозв’язку. Запропонував зареєструватися на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України. Також розповів про нові онлайн сервіси від Пенсійного фонду, смс-інформування, отримання електронних довідок з QR-кодом.

background Layer 1