Пропустити навігацію

Новоселицькі пенсійники співпрацюють з податківцями у справі забезпечення наповнення бюджету Фонду

Novosel podatkivtsi 300x225 - Новоселицькі пенсійники співпрацюють з податківцями у справі забезпечення наповнення бюджету Фонду

 

Одним із пріоритетних завдань пенсійної служби є забезпечення наповнення бюджету Фонду коштами, в першу чергу за рахунок сплати роботодавцями єдиного соціального внеску, адже від цього залежить своєчасність щомісячних  виплат пенсіонерам.

Начальник Новоселицького відділу обслуговування громадян Анатолій Процюк взяв участь у робочій нараді з представниками Новоселицької міжрайонної державної податкової інспекції з питань зменшення обсягів заборгованості зі сплати єдиного внеску.

Учасники зустрічі обговорили проблемні питання сфери трудових відносин, зокрема, тіньової зайнятості, наголосили на необхідності посилення заходів впливу на роботодавців району, які мають заборгованість зі сплати обов’язкових платежів.

Анатолій Процюк зазначив, що в результаті проведених спільних заходів, спрямованих на погашення страхувальниками заборгованості, в листопаді 2018 року страхувальники погасили 708 тисяч гривень заборгованості зі сплати єдиного соціального внеску. Наголосив на необхідності підтримання позитивної динаміки у спільній роботі та пошуку нових, максимально ефективних засобів впливу на боржників. Зазначив, що одним із першочергових завдань є активізація співпраці з органами виконавчої влади, контролюючими й правоохоронними органами у справі контролю за дотриманням трудових прав працівників, легалізації заробітної плати та забезпечення пенсійних прав застрахованих осіб.

Учасники наради висловили пропозиції щодо покращення результативності взаємодії, прийняли узгоджені рішення та досягли домовленостей щодо їх практичної реалізації.

background Layer 1