Пропустити навігацію

Зустрічі з трудовими колективами – ефективний спосіб інформування працюючого населення з питань пенсійного забезпечення

YAkub Veb port1 300x225 - Зустрічі з трудовими колективами – ефективний спосіб інформування працюючого населення з питань пенсійного забезпечення

 

Начальник Новодністровського відділу обслуговування громадян  Наталя Якубовська провела зустріч з трудовим колективом Держгеокадастру в м. Новодністровськ.

Представник фонду розповіла працівникам установи про умови та порядок зарахування страхового стажу, наголосила на його визначальній ролі  в реалізації громадянами права на пенсійне забезпечення. З огляду на збільшення вимог до необхідної для виходу на пенсію тривалості страхового стажу, Наталія Якубовська наголосила на доцільності його завчасного набуття.  Фахівець пенсійної служби зауважила, що страховий стаж зараховується тільки за умови офіційного працевлаштування та сплати роботодавцем єдиного соціального внеску в розмірі, не меншому за встановлений законодавством мінімальний. Повідомила про можливість особистого контролю за даними, що містяться в системі персоніфікованого обліку, щодо нарахованого заробітку, суми сплачених внесків та тривалості зарахованого стажу на Веб-порталі Пенсійного фонду, пояснила порядок реєстрації на цьому електронному сервісі. Поінформувала також, що в режимі олайн можна отримувати потрібні довідки та інші документи, правомірність яких засвідчена QR-кодом, та розповіла про зручний спосіб отримання актуальної інформації з пенсійного забезпечення за допомогою СМС-інформування. Порекомендувавши співрозмовникам долучатися до числа активних користувачів електронних послуг пенсійної служби, Наталія Якубовська роздала інформаційні буклети на пенсійну тематику й порадила за виникнення потреби в додаткових роз’ясненнях звертатись до спеціалістів Фонду за телефоном гарячої лінії чи через відеозв’язок.

Начальник Путильського відділу обслуговування громадян Іван Каптарь Putyla tr kol 300x222 - Зустрічі з трудовими колективами – ефективний спосіб інформування працюючого населення з питань пенсійного забезпеченняінформаційно-роз’яснювальну бесіду з колективом центру надання адміністративних послуг Путильської районної державної адміністрації.

Представник Фонду поінформував працівників сервісного центру про умови призначення й перерахунку пенсій, назвав складові, які справляють визначальний вплив на обчислення розміру пенсійної виплати. Особливу увагу звернув на тривалість страхового стажу, вимоги до якої цього року зросли до 25 років та надалі зростатимуть щороку на рік впродовж ближчого десятиліття. Наголосивши на доцільності завчасного набуття страхового стажу, пояснив, що його зарахування відбувається тільки за умови сплати єдиного соціального внеску в розмірі, не меншому за встановлений законом мінімальний. Порекомендував зареєструватися на Веб-порталі Пенсійного фонду для отримання доступу до персональних даних щодо нарахованого заробітку, сплачених внесків та зарахованого стажу, що дає можливість контролювати дотримання роботодавцем вимог трудового законодавства з оплати праці.

Іван Каптарь повідомив також про інші зручні та корисні послуги пенсійної служби, які дозволяють вирішувати багато питань пенсійного забезпечення у режимі онлайн, без потреби відвідування сервісного центру.

Представник пенсійної служби надав фахові відповіді на запитання працівників центру та роздав інформаційні буклети на пенсійну тематику.

background Layer 1