Пропустити навігацію

Хотинчанам розповіли про важливість офіційного працевлаштування та переваги електронних послуг пенсійної служби

Hotyn bezrobit 300x225 - Хотинчанам розповіли про важливість офіційного працевлаштування та переваги електронних послуг пенсійної служби

 

Заступник начальника Хотинського відділу обслуговування громадян Альона Печерова провела зустріч у форматі  круглого  столу з хотинчанами, які перебувають на обліку в районному центрі зайнятості.

Представник Фонду розповіла присутнім про умови призначення пенсії за віком та порядок розрахунку суми пенсійної виплати. Наголосила на важливій ролі страхового стажу, який справляє вплив на розмір пенсійного забезпечення, повідомила про зростання законодавчих вимог до тривалості стажу, необхідного для реалізації права на пенсійне забезпечення. Роз’яснивши негативний вплив тіньової зайнятості й зарплат «у конвертах», закликала людей, які мають намір працевлаштуватися, обов’язково укладати з роботодавцями трудові угоди, що є запорукою отримання соціальних гарантій сьогодні й гідного пенсійного забезпечення в майбутньому. Попередила, що низький заробіток, встановлений роботодавцем з метою уникнення  сплати страхових внесків, прирікає працівника на мізерну пенсію або ж узагалі її відсутність. Адже, зауважила Альона Печерова, за умови несплати роботодавцем страхового внеску або його сплати  у розмірі, меншому за встановлений законодавством мінімальний, період трудової діяльності не зараховується до страхового стажу, вимоги до тривалості якого для виходу на пенсію нині зросли та продовжуватимуть зростати впродовж наступних десяти років. Тому необхідно дбати про пенсію вже зараз, обираючи сумлінних роботодавців, спроможних гідно оплачувати працю.

Представник Фонду поінформувала присутніх про нові електронні сервіси пенсійної служби, розповіла про можливості, які вони надають, та пояснила порядок реєстрації на Веб-порталі Пенсійного фонду. Також повідомила про зручний спосіб отримання інформації з пенсійного забезпечення через СМС-інформування та пояснила порядок налаштування цієї корисної послуги. Зауважила, що в такий спосіб застраховані особи мають змогу кожного місяця отримувати інформацію щодо сплати за них страхових внесків та загальний розмір свого страхового стажу, а пенсіонери – дізнаватися про перерахунки своїх пенсій.

background Layer 1