Пропустити навігацію

Буковинські пенсійники активно інформують краян з актуальних питань пенсійного забезпечення

glyb rob grupa 300x169 - Буковинські пенсійники активно інформують краян з актуальних питань пенсійного забезпечення

 

Пенсійна служба Буковини приділяє велику увагу питанню інформування громадськості, стараючись якомога оперативніше доводити  до відома краян актуальні питання пенсійного забезпечення, повідомлення про стан наповнення бюджету Пенсійного фонду в області, фінансування пенсійних виплат, значення легальної зайнятості для  соціальних гарантій працюючим та майбутнього пенсійного забезпечення тощо.

Інформування провадиться із застосуванням широкого спектру комунікаційних форматів: через виступи в радіо- та телеефірах, розміщення повідомлень в друкованих ЗМІ,  зустрічі з трудовими колективами, роз’яснення в режимі «гарячих» телефонних ліній тощо. Зокрема, з початку 2018 року пенсійнаnazar 1 300x225 - Буковинські пенсійники активно інформують краян з актуальних питань пенсійного забезпечення служба забезпечила випуск  1626 повідомлень на радіо і телебаченні, розмісила 5624 публікацій в друкованих та електронних ЗМІ. З метою оперативного донесення актуальної інформації до широких верств населення з початку 2018 року проведено 145 зустрічей з представниками ЗМІ у форматі інтерв’ю, прес-конференцій та брифінгів, під час яких журналісти  мали можливість отримати важливу інформацію про діяльність Фонду та кваліфіковані  відповіді на свої  запитання «з перших вуст».

З січня 2018 року пенсійники провели 1361 зустріч в трудових колективах; 267 виїзних прийомів та 616 зустрічей за місцем проживання громадян похилого віку; 212 – з особами, які перебувають на обліку в центрах зайнятості. Також з початку року організували 289 занять «Школи майбутнього пенсіонера»,  74 Дні відкритих дверей та стільки ж

Kitsman den PFU 1 300x238 - Буковинські пенсійники активно інформують краян з актуальних питань пенсійного забезпечення

 флешмобів на теми легалізації зайнятості.

Задля формування у молодого покоління свідомої позиції щодо свого пенсійного майбутнього провели 135 інформаційних заходів для учнівської  та студентської молоді, якими охоплено більше 2 тисяч  молодих краян.  Для активних користувачів соцмереж краю ініціювали естафету-челендж у мережі Фейсбук. Щоденно в теле- та радіоефірах, ефірах «Вуличного радіо» обласного центру, в торговельних центрах транслюються актуальні експрес-повідомлення.

На інформаційній сторінці Головного управління на Веб-порталі Пенсійного фонду України оперативно розміщується інформація про діяльність структурних підрозділів, стан наповнення в області бюджету Пенсійного фонду, роз’яснення умов та особливостей пенсійного забезпечення, фінансування пенсійних виплат тощо.

В рамках проведення широкої комунікаційної кампанії щодо популяризації електронних послуг Пенсійного фонду України ініційовано проект  «Уроки пенсійної мобільності», під час якого представники Фонду демонструють громадянам відеоролики з інструкцією для налаштування СМС-інформування, отримання довідок з QR-кодом, ролик про нові онлайн-сервіси від ПФУ, відеосюжет про інформаційну сторінку веб-порталу ПФУ, про комунікації з громадськістю. Крім того, щоб допомогти людям похилого віку освоїти комп’ютерні технології і стати активними користувачами електронних послуг Пенсійного фонду, ініційовано проект

Novodn VEB1 293x300 - Буковинські пенсійники активно інформують краян з актуальних питань пенсійного забезпечення

«Тижні добрих справ – наша турбота про літніх людей», в рамках якого школярі та студенти, котрим Інтернет-технології близькі з дитинства, залюбки навчають навичкам їх використання старших людей.

З метою погашення заборгованості та донесення інформації щодо важливості сплати єдиного соціального внеску підготовлено звернення до підприємців, представників  малого та середнього бізнесу, яке розміщено в ЗМІ, інформаційних куточках на ринках  та торгівельних центрах. Крім того, зазначене звернення озвучено по радіомовленню у великих торгівельних центрах та на ринках.

Також упродовж 2018 року проведено близько трьох сотень засідань круглого столу з представниками банківських установ, органів Державної виконавчої служби в області, органів ДФС в Чернівецькій області, ветеранських та громадських організацій, соціальних партнерів, на яких обговорювались зміни до

 пенсійного законодавства, умови реалізації прав на пенсійне забезпечення конкретних категорій громадян, роль громадськості у дотриманні прав буковинців на пенсійне забезпечення.

background Layer 1