Пропустити навігацію

Співпраця з засобами масової інформації – ефективний спосіб інформування широкого громадськості

Sokyryany Dn zori 300x180 - Співпраця з засобами масової інформації – ефективний спосіб інформування широкого громадськості

 

Начальник Сокирянського відділу обслуговування громадян Лідія Козак і начальник відділу з питань призначення та перерахунків пенсій в Сокирянському районі Світлана Глюза провели зустріч з журналістами та читачами районної газети “Дністрові зорі”.

Лідія Козак ознайомила присутніх зі змінами, які відбулися в пенсійному законодавстві, з порядком та умовами призначення пенсії, назвала складові, які справляють вплив на обчислення розміру пенсійної виплати, наголосивши на визначальній ролі страхового стажу та обов’язковій умові його набуття – офіційній зайнятості й сплаті страхових внесків.

 Учасники зустрічі обговорили шляхи оптимальної взаємодії у справі інформування населення, наголосивши на необхідності оперативного ознайомлення мешканців краю із законодавчими змінами у сфері пенсійного забезпечення, надання роз’яснень та відповідей на запитання читачів, донесення до свідомості громадян необхідності дотримання вимог трудового законодавства для отримання соціальних гарантій та гідного пенсійного забезпечення.

Світлана Глюза поінформувала присутніх про зручні та корисні електронні послуги пенсійної служби, зокрема, повідомила про можливість отримання оперативної інформації з питань пенсійного забезпечення та перегляду персональних даних щодо нарахованої заробітної плати, сплачених внесків і тривалості зарахованого стажу на Веб-порталі Пенсійного фонду, а також отримання довідок та інших документів, правомірність яких підтверджується QR-кодом,  у режимі онлайн.  Також розповіла про послугу СМС-інформування, яка дає можливість застрахованим особам дізнаватися про сплачені роботодавцем внески й зарахований стаж, а пенсіонерам – завжди бути в курсі перерахунків пенсійних виплат. Пояснила порядок реєстрації на електронному сервісі пенсійної служби та порекомендувала долучатися до числа його користувачів.

background Layer 1