Пропустити навігацію

Приватних підприємців Хотинщини закликали дотримуватися вимог трудового законодавства

Hotyn pidpryyemtsi 300x225 - Приватних підприємців Хотинщини закликали дотримуватися вимог трудового законодавства

 

Провідний спеціаліст контрольно-перевірочного відділу  управління внутрішнього аудиту та фінансового контролю  Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області Тетяна Хапченко  провела зустріч з   приватними підприємцями Хотинщини.

Представниця Фонду закликала роботодавців і найманих працівників чітко дотримуватися норм трудового законодавства, акцентувала увагу  представників малого  бізнесу на важливості легалізації трудових відносин як запоруки соціального захисту найманих працівників та забезпечення гідного пенсійного майбутнього. Роз’яснила  негативний вплив наявності боргу з єдиного соціального внеску на набуття страхового стажу, соціальне й пенсійне забезпечення.

Тетяна Хапченко зауважила, що з огляду на збільшення вимог до необхідної для призначення пенсії кількості років страхового стажу, про його набуття треба дбати заздалегідь. А це можливо тільки за умов офіційного працевлаштування і належної сплати роботодавцем страхових внесків у розмірі, не меншому за встановлений державою мінімум. «Тіньова» або заробітна плата, яка криється за офіційними трудовими відносинами, справляє оманливе враження матеріального благополуччя, насправді ж прирікає людину на незахищеність сьогодні й злиденність на старості літ, наголосила представниця Фонду.

Пенсійниця поінформувала підприємців про зручну можливість відстеження персональних даних з Реєстру застрахованих осіб на Веб-порталі ПФУ та закликала користуватись електронними послугами пенсійної служби, які дають змогу тримати ситуацію щодо дотримання роботодавцем вимог трудового законодавства під контролем.  Пояснила порядок реєстрації на Веб-порталі Пенсійного фонду й закликала представників малого і середнього бізнесу долучатися до числа його активних користувачів.

background Layer 1