Пропустити навігацію

У Новодністровську обговорили питання стягнення з підприємців боргів зі сплати єдиного соціального внеску

Novodn DVS 300x225 - У Новодністровську обговорили питання стягнення з підприємців боргів зі сплати єдиного соціального внеску

 

Начальник Новодністровського відділу обслуговування громадян (сервісного центру) Наталя Якубовська провела зустріч з начальником територіального відділу ДВС в м. Новодністровськ, На захід запросили представників фізичних осіб-підприємців, за якими обліковується борг зі сплати єдиного соціального внеску та документи котрих перебувають на виконавчому впровадженні.

Учасники зустрічі детально проаналізували залишки наявних боргів зі сплати єдиного соціального внеску на 1 грудня та закликали підприємців якомога швидше їх погасити й надалі не допускати. Представниця Пенсійного фонду  наголосила на тому, що сплата внесків – не тільки обов’язок, а й відповідальність перед Законом та пенсіонерами, для яких своєчасне отримання пенсії є життєво важливим питанням. Це також відповідальність перед працівниками, які ризикують опинитися на старості літ без засобів для існування, не маючи достатнього страхового стажу для призначення пенсії. Адже, зауважила Наталя Якубовська, періоди роботи,  за які не сплачено страхові внески, до страхового стажу не зараховується.

Представники пенсійної та виконавчої служб окреслили шляхи подальшої співпраці у справі контролю за дотриманням роботодавцями вимог трудового законодавства та повернення боржниками коштів до бюджету Фонду.

background Layer 1